miercuri, 30 iunie 2010

Curvasarie curata! Manevra din spatele numirii la SRR vs. distrugerea legii ANI – de ce este de fapt pastrat UDMR la putere

Aflam de pe blogul Senatorului Iulian Urban:


Pentru ca de fapt UDMR face acele jocuri politice pe care unii din PDL nu le pot face la lumina reflectoarelor.
Adica marti 29 iunie am stat pana seara la opt in Parlament sa votam la SRR [ eu nu nu am votat , ca sa ne intelegem ] reprezentantul UDMR. Reteta clasica a fost " daca nju il votam pe ungur la SRR astia ne-au zis ca ies de la guvernare si ne lasa balta"...servita mereu credulilor si naivilor parlamentari PDL .Ce daca UDMR se impotriveste trecerii la parlamentul unicameral, ce daca au castrat legea ANI, ce daca au trantit la CCR legile austeritatii ? Ei bine, trocul ordinar a fost de fapt altul.
Sa se sustina candidatul UDMR la SRR iar in contramasura, a doua zi adica astazi 30 iunie 2010 in Senat, UDMR prin senatorul Frunda sa fie vioara intai a circului jalnic la finalul caruia, cererea de reexaminare a Presedintiei Romaniei sa fie respinsa.
Pentru ca nu poate fi nimeni pacalit de faptul ca, tu spui ca "admiti" cererea de reexaminare in conditiile in care...o golesti de continut, eliminand patru din cele sase puncte adica cele mai importante, care practic lasa ANI cu un rol pur decorativ. Ba am auzit o voce a unui coleg din PDL care a spus " las' ca uite asa intelege si Basescu ca nu poate el sa imi impuna sa votez ca ANI sa imi cerceteze contractele mele cu statul...". Curvasarie curata.
Dupa ce la Comisia Juridica m-am impotrivit adoptarii unui raport de "admitere" a cererii de reexaminare care de fapt respingea cererea si castra ANI, azi in Plen am avut suprinza sa constat ca votul a fost unul transpartinic si pro-interesului personal : 115 pentru distrugerea ANI; Votul meu de abtinere este justificat de faptul ca sper ca pe golurile lasate de senatori, Guvernul sa vina urgent cu o OUG prin care sa reintroduca in legea ANI tot ce au scos senatorii care au votat azi chipurile pentru admiterea cererii de reexaminare, cand ei de fapt au golit de continut atat cererea presedintelui Basescu cat si legea ANI.
Parlamentarii Romaniei au demonstrat inca o data ca indiferent de culoarea politica isi dau mana imediat atunci cand in joc sunt interesele lor, cand trebuie sa-si apere interesele !
Comisia Europeana intocmeste rapoarte de verificare si niciodata nu a acuzat ANI ca ar fi instrument politic, dimpotriva, ANI a fost laudata; la fel, DNA
Acuzatiile de politizare a DNA sau ANI au venit doar din interiorul tarii de la PSD si PNL, care fac aceste acuzatii numai la televizor, unde nu le cere nimeni sa le si dovedeasca.
PSD si PNL n-au avut niciodata curajul sa faca aceste acuzatii la Bruxelles, pentru ca acolo li s-ar fi cerut sa le si DOVEDEASCA.
Urmariti stirile sa vedeti ca in timp ce PNL, care declara ca-si va face publice averile, a votat azi pentru distrugerea legii ANI, alaturi de PSD-ul lui Ponta care declara la fel ca va sustine aceasta lege, si au prin in hora rusinii si o mare parte din parlamentarii PDL. Pentru ca daca cineva vrea sa faca o lista a rusinii acum este momentul. Pentru ca una este ca prin taierea pensiilor sa se fi vorbit de 6-700 milioane de euro, si alta este sa razi o lege si pe ANI care ar avea de cautat cateva miliarde de euro obtinute prin sifonarea banului public, contracte cu statul.

Integral aici.

Impozitul pentru maşinile de peste 2.000 de centimetri cubi a fost dublat

Emil Boc a decis dublarea impozitului pentru autoturismele care au o capacitate cilindrică de peste 2.000 de centimetri cubi.
Posesorii de autoturisme cu motoare de peste 2.000 de centimetri cubi vor scoate din buzunare mai mulţi bani / FOTO: Grup RC

"Am decis să dublăm impozitul pentru maşinile cu peste 2.000 de centimetri cubi. Spre exemplu, o persoană care deţine un Audi A6 2,5 TDI va plăti un impozit de 936 de lei, faţă de cei 468 de lei pe care a trebuit să-i plătească până acum", a anunţat premierul Emil Boc, la finalul şedinţei de miercuri de la Palatul Victoria.

Pe de altă parte, spune premierul, impozitul pentru autoturismele care au un motor cu capacitate sub 2000 centimetri cubi rămâne neschimbat.

Sursa: realitatea.net

Guvernul a decis concedierea a 55.000 - 60.000 angajaţi din sectorul public

Guvernul a decis, miercuri, disponibilizarea a aproximativ 55.000 până la 60.000 angajaţi din sectorul public, dintre care cei mai mulţi, respectiv circa 54.000 persoane vor fi concediate din administraţia locală, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii.

Disponibilizările de personal vor fi efectuate pe baza standardelor de cost , au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

"Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, standardele de cost în administraţie, pe baza cărora vor fi disponibilizate 54.000 persoane din sectorul public, număr care poate depăşi însă 59.000 angajaţi adăugând şi unele ministere. Cei mai mulţi, respectiv un nivel estimat de 53.432 angajaţi, vor fi concediaţi din administraţia publică locală, iar restul din patru ministere ale căror structuri au fost analizate miercuri, respectiv ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii", au arătat sursele.

Potrivit acestora, procedurile de concediere vor fi derulate în principal pe bază de ordonanţe de urgenţă, emise în zece zile.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX, la finalul şedinţei de duminică a Guvernului, că premierul Emil Boc a cerut miniştrilor să aplice rapid procedurile de restructurare a instituţiilor pe care le conduc şi că acest proces, care va presupune inclusiv concedieri de personal, să fie iniţiat prin ordonanţă de urgenţă, dacă legislaţia permite.

Potrivit acestora, agenţiile guvernamentale care nu au fost înfiinţate pe baza unor directive ale Uniunii Europene sau prin legi organice vor fi desfiinţate de Guvern şi transformate în direcţii de minister, iar unităţile subordonate ministerelor vor fi coordonate de o singură structură la nivelul instituţiei.
Sursa:
MEDIAFAX

Basarabenii din Paris au comemorat in fata ambasadei Rusiei, ocuparea Basarabiei de către sovietici






Basarabenii din Paris au comemorat in fata ambasadei Rusiei, ocuparea Basarabiei de către sovietici
Luni 28 iunie 2010 basarabenii din Paris au comemorat 70 de ani de la ocuparea Basarabiei, Bucovinei de Nord şi a Ţinutului Herţa de către trupele sovietice. Manifestatia s-a desfasurat în faţa ambasadei Rusiei din Paris, în cadrul unui miting autorizat de autorităţile franceze, transmite Vasile Calmatui pentru Romanian Global News.
Manifestarea a început cu un minut de reculegere în amintirea victimelor ocupaţiei sovietice.A fost citit mesajul scriitorului român Paul Goma, care fiind născut în Basarabia a trăit aceste tragice evenimente: “Am primit invitaţia - şi vă mulţumesc. Din păcate, sănătatea mea nu-mi îngăduie participarea decât cu inima la manifestaţiune. Vă imbrăţişez pe toţi - câţi veţi fi…”Vasile Calmațui, unul dintre organizatorii demonstraţiei, a asigurat că basarabenii din Paris sprijină decretul preşedintelui interimar Mihai Ghimpu în privinţa comemorării zilei de 28 iunie şi a cerut condamnarea comunismului să fie urmată de interzicerea ideologiei şi simbolicii totalitar-comuniste.Dorin Duşciac, membru al Partidului Liberal din Moldova a amintit că un popor ce-şi uită istoria nu poate avea parte de un viitor fericit şi a amintit că Federaţia Rusă îşi menţine în continuare trupele de ocupaţie în Republica Moldova.Participanţii au discutat despre situaţia politică din Republica Moldova, au salutat eforturile AIE dar sînt profund indignaţi de rezultatele obţinute, mai ales în justiţie, poliţie.Organizatorii mitingului au povestit participanţilor de şicanele poliţiei franceze - au tărăgănat mult timp eliberarea autorizaţiei, au invocat "motive diplomatice", au pretextat "Anul Rusiei in Franţa" pentru a schimba în sfîrşit locul iniţial prevăzut, îndepărtînd manifestanţii pentru a nu tulbura liniştea diplomaţilor ruşi. Organizatorii cer public autorităţilor franceze să înceteze aceste presiuni.La sfîrşitul mitingului s-a decis ca următoarea manifestare va avea loc la 23 august pentru a comemora semnarea pactului Hitler-Stalin, numit şi Ribbetrop-Molotov.
Sursa:
Romanian Global News

marți, 29 iunie 2010

Parlamentul de la Budapesta are si o sectie maghiaro-romana

Marti, 22 iunie, in cadrul Parlamentului din Budapesta, au fost infiintate sectiile Uniunii Interparlamentare, printre care se afla si sectia maghiaro-romana, in fruntea acesteia fiind ales deputatul Gheorghe Simonca, primarul din Otlaca-Pusta, transmite corespondentul Romanian Global News in Ungaria. Acesta a subliniat printre obiectivele sectiei pastrarea si continuarea relatiilor bilaterale economice si culturale, dar si sustinerea proiectelor transfrontaliere. Deputatul roman a declarat cu mandrie: „Pe baza reactiilor primite din Romania, multi se bucura de prezenta mea in Parlament, a unui roman de religie ortodoxa. Saptamanile trecute am primit invitatii de la personalitati marcante bisericesti si publice din Romania.” Simonca a mai informat ca la inceputul saptamanii viitoare va avea o intalnire de lucru si cu ambasadorul Romaniei la Budapesta, Ireny Comaroschi.

Sursa: Romanian Global News

Slujba pentru victimele ocuparii Basarabiei, Bucovinei de Nord si tinutului Herta, de catre sovietici

Victimele ocuparii Basarabiei, Bucovinei de Nord si tinutului Herta de catre Rusia sovietica au fost comemorate, duminica, 27 iunie, la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, unde a fost oficiata o slujba de pomenire de Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop Vicar Patriarhal si a sute de bucuresteni, transmite Romanian Global News, care citeaza Basilica. Pentru romanii din teritoriile ocupate, ca si pentru pastorii lor spirituali, au urmat momente dramatice, a subliniat parintele Episcop Vicar Varlaam Ploiesteanul: „Aceasta rapire a acestor teritorii scumpe de la Patria mama a creat suferinta intregului popor, dar si Bisericii noastre. In 1940 s-au desfiintat in mod samavolnic Mitropolia Basarabiei, Mitropolia Bucovinei si alte Eparhii romanesti.

Intaistatatorii acestor Biserici au trebuit sa plece, fie cu domiciliul fortat sau in exil si au fost condamnati la ani grei de inchisoare. De asemenea, o multime mare de calugari si preoti din Basarabia si Bucovina au fost deportati la munca silnica in multe lagare de exterminare din Siberia sau de la Arcul Polar de Nord. De aceea, la initiativa unor buni crestini din tara si din tara de peste Prut facem aceasta slujba de pomenire ca Dumnezeu sa rasplateasca suferintele indurate, vreme de zeci de ani, de sute de mii de romani si sa primeasca moartea multora dintre ei ca pe o jertfa bineplacuta. Sunt convins ca deceniile si secolele urmatoare vor face ca numele si amintirea multora dintre cei care au suferit, nu doar pentru identitatea romaneasca, ci si pentru dreapta lor credinta in care s-au nascut si au crescut, vor fi ridicati la cinstea altarelor si vor fi trecuti in calendarul Bisericii noastre ca marturisitori ai credintei si identitatii lor nationale”.

Ziua in care teritoriile romanesti de dincolo de Prut au fost rapite Patriei mama va fi marcata luni, 28 iunie, in Basarabia, in mod deosebit fata de alti ani. Presedintele interimar Mihai Ghimpu a decretat data de 28 iunie 1940 drept zi a ocupatiei sovietice si a comemorarii victimelor regimului totalitar comunist. Potrivit decretului, in toate localitatile tarii drapelele vor fi coborate in berna, vor fi organizate depuneri de flori, iar la ora 10:00 va fi pastrat un moment de reculegere. Autoritatile publice vor fi obligate sa renunte la actiunile distractive de masa, iar in institutiile de invatamant si taberele de odihna va fi organizata o ora a memoriei.

Sursa: Romanian Global News

Ungaria are un nou preşedinte, Pal Schmitt

Parlamentul ungar a ales pe candidatul partidului conservator aflat la putere în funcţie de preşedinte al statului.

Fostul campion la scrimă, Pal Schmitt, a devenit astfel preşedinte al Ungariei, funcţie mai mult onorifică. Principalele prerogative ale preşedintelui ungar este dreptul de veto impus unei legi sau posibilitatea de a cere Parlamentului revizuirea unui text legislativ. Schmitt şi-a început cariera politică în perioada comunistă ocupând funcţii în cadrul mişcării sportive.

IPP: Frunda ascunde averile demnitarilor de ochii curioşilor

Senatorii-jurişti au respins reintroducerea comisiilor de cercetare a averilor demnitarilor, senatorul UDMR Frunda Gyorgy fiind din nou un duşman al acestora. Liberalii, independenţii şi udemeriştii l-au susţinut.

Frunda era în conflict de interese, susţine IPP / FOTO: EVZ
Noua variantă a legii ANI transmisă înapoi Parlamentului de către Preşedinte şi votată în sens constructiv recent la Camera Deputaţilor, a fost în urmă cu câteva ore desfiinţată de majoritatea din comisie construită în jurul ideilor antireformiste ale senatorului colegiului Târgu Mureş, judeţul Mureş, Gyorgy Frunda, susţine Institutul pentru Politici Publice într-un comunicat.

Institutul susţine că în sprijinul lui Frunda au sărit cu votul reprezentanţii PNL care declaraseră anterior că sunt pentru publicarea declaraţiilor lor de avere şi de interese, ai UNPR dar şi ai UDMR care au avut declaraţii publice similare. Deşi se afla el însuşi s-ar afla într-un conflict de interese, cel puţin moral, din poziţia de preşedinte de comisie dezbătând un subiect care îl viza direct datorită faptului că averea s-a aflat sub controlul ANI, Senatorul Frunda a reuşit să decidă în doar câteva ore cum să voteze membrii comisiilor în problema procedurilor de verificare a legii ANI, se arată în comunicatul IPP.

Comisia juridică şi cea pentru drepturile omului din Senat au decis să nu admită punctul din cererea de reexaminare a noii Legi ANI privind reintroducerea comisiilor de cercetare a averilor demnitarilor, informează NewsIn.

"Susţin cu toată răspunderea că ANI nu a fost slăbită, nu are puteri mai puţine decât a avut, am adus-o în albia constituţională. Am scos puterile jurisdicţionale pe care le-a interzis CCR şi am făcut ceea ce este în definiţia ei: o autoritate administrativă autonomă care atunci când ajunge la concluzia dobândirii ilegale sau la fraudă sau la evaziune sesizează instanţele competente: fie Parchet, fie DNA, fie ANAF", a spus Frunda.
Sursa: realitatea.net

Propunerile lui Voiculescu pentru salvarea ţării

Liderul fondator al PC publică pe blog un plan de zece măsuri pentru combaterea crizei economice.

Dan Voiculescu are zece idei pentru salvarea din criză / FOTO: Grup RC
“În mai 2010 am propus public autorităţilor statului român un set consistent de măsuri economice privind combaterea crizei economice. În şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului din data de 2 iunie a.c., premierul Emil Boc a salutat temeinicia acestor măsuri. Pentru că preşedintele Traian Băsescu, cel care coordonează autoritar activitatea Guvernului şi propune măsurile de austeritate, încă nu şi-a precizat poziţia asupra acelui demers, îi propun un plan de măsuri economice concrete pe termen scurt şi mediu”, scrie Dan Voiculescu pe blog.

Iată propunerile lui Voiculescu:

Măsuri pe termen scurt:

1. Încasarea în maxim 60 de zile a datoriilor către stat acumulate de societăţile comerciale. (v.Raportul ANAF privind marii datornici la bugetul de stat)
2. Emiterea în maxim 30 de zile a unor obligaţiuni de stat, cu maturitate la 5 ani, destinate persoanelor fizice. Detaliile tehnice vor fi stabilite de către Ministerul Finanţelor în regim de urgenţă.
3. Amănarea contractelor pentru proiectele de infrastructură finanţate de la bugetul de stat. Pe parcursul anului 2010 vor fi continuate exclusiv proiectele de infrastructură finanţate din surse externe.
4. Impozitarea cu 100% a profitului pentru anul 2010 şi plata sa anticipată la nivelul anului 2009, cu regularizare la sfârşitul trimestrului I din anul 2011, pentru BNR, CEC, EximBank, Loteria Română, Romatsa, companiile energetice, precum şi pentru alte companii de stat care au înregistrat profit în anul 2009.
5. Vânzarea acţiunilor statului la Fondul Proprietatea.

Măsuri pe termen mediu: septembrie 2010 – septembrie 2011

6. Reducerea la 5% a TVA pentru produsele alimentare de bază – pâine, lapte, ulei de floarea soarelui, orez, zahăr.
7. Neimpozitarea profitului reinvestit.
8. Achiziţiile publice să se facă numai de la producători sau casele de comerţ ale acestora. Producătorii autohtoni să beneficieze de „first refusal right” – dreptul de preeemţiune.
9. Vânzarea participaţiunilor statului la companiile la care este acţionar minoritar. Exemplu – pachetul de acţiuni deţinute de stat la Petrom, 12%, este evaluat la peste 500 millioane euro.
10. Evaluarea impactului cumulat al unora dintre măsurile alternative propuse în materialul anterior – Starea economiei româneşti.

Sursa: realitatea.net

Trei bărbaţi înarmaţi au jefuit două persoane, marţi seară, pe strada Borşa din Sectorul 1 al Capitalei

Hoţii au furat 19.000 de euro după ce au tras asupra lor cu gloanţe de cauciuc, victimele fiind rănite, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, citat de MEDIAFAX.

Jaful a avut loc pe strada Borşa, din sectorul 1, două persoane fiind jefuite de trei persoane care au şi tras asupra lor cu gloanţe de cauciuc.