duminică, 23 ianuarie 2011

CatalinCornea.ro: exportul valorilor românești către Republica Moldova – cazul Cristian Tabără

Sursa: Catalin Cornea blog

Vă spuneam într-o postare anterioară că România trebuie să aibă în relația cu Basarabia oameni de o valoare deosebită și că un pas semnificativ în acest sens era decizia sociologului bucureștean Dan Dungaciu de a deveni cetățean al Republicii Moldova și Consilier pe probleme de integrare europeană al președintelui Mihai Ghimpu.

Îmi exprimam de asemenea speranța că dl. Dungaciu reprezintă un model care poate fi replicat în viitor de către alți români valoroși, atașați cauzei integrării europene a Basarabiei.
Și iată că avem acum bucuria să descoperim un alt ”export” românesc în Republica Moldova, Cristian Tabără, cunoscut realizator TV din România.

Cristian Tabără, născut la Oradea în 1967, director al Departmanetului Film din cadrul Direcției Programe a Televiziunii Române este mai nou realizator al emisiunii „Tabăra de idei” de la Jurnal TV, Chișinău.

În emisiunea din 26.12.2010, Cristian Tabără mărturisea că s-a gândit chiar să devină cetățean al Republicii Moldova.

Accesați ”Tabăra de idei” a lui Cristian Tabără la Jurnal TV, Chișinău! Emisiunea este difuzată și prin intermediul canalului TVR Internaţional.

Sursa: Catalin Cornea blog

Claudia Juncu, mamica de gemeni, a castigat procesul impotriva statului in legatura cu acordarea indemnizatiei de ingrijire a copilului, Sinteza Zilei

Puteti vedea mai jos inregistrarea Antena3.ro, 29 Noiembrie 2010, emisiunea Sinteza Zilei cu Mihai Gadea, emisiune care prezinta cazul Claudiei Juncu, mamica de gemeni care a castigat procesul impotriva statului in legatura cu acordarea indemnizatiei de ingrijire a copilului pentru fiecare multiplet in parte.

Bogdan Diaconu: Cel mai inconstient Guvern

Faptul ca Guvernul continua cu seninatate recalcularea pensiilor rezervistilor in ciuda deciziei clare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie ne arata ca avem de a face cu niste oameni inconstienti. Ce face Guvernul profesorului de drept constitutional Emil Boc este penal de-a binelea! Ei incalca pe fata o decizie judecatoreasca luata la cel mai inalt nivel si care a precizat ca hotararea ICCJ se aplica "erga omnes", adica tuturor pensionarilor in cauza. Dar ce, Boc a auzit de "erga omnes" sau stie macar un principiu de drept?
Sursa: blog Bogdan Diaconu

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Antonescu: Dacă Băsescu are probe despre colaborarea mea cu Securitatea, să le producă în 48 de ore

Sursa: Antena3.ro
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că îi cere lui Traian Băsescu ca în 48 de ore să aducă clarificări sau probe legate de eventuala colaborare a actualului preşedinte al liberalilor cu Securitatea, menţionând că în caz contrar devine clar că şeful statului este "laş ca un turnător", informează Mediafax. "Îi cer lui Traian Băsescu ca în 48 de ore să spună clar ce are de spus", a spus Antonescu, menţionând că doreşte ca eventualele clarificări sau probe aduse de Traian Băsescu să fie făcute publice în condiţii de audienţă similare celor în care şeful statului a lansat, joi seară, la TVR, "insinuările" legate de colaborarea liderului PNL cu Securitatea.

De asemenea, Antonescu a spus că îi cere lui Băsescu, dacă acesta are probe care nu există la CNSAS şi pe care le ţine ascunse, să le producă în 48 de ore.
Liderul PNL a menţionat că, în caz contrar, Băsescu dovedeşte că se comportă "ca o servitoare proastă" şi "ca o mahalagioaică".

Preşedintele Traian Băsescu a catalogat, joi, la TVR 1, drept "admirabilă" alianţa dintre PNL şi PC, vorbind despre "Felix cu Porumbacu, Porumbelul (...) cu domnul Crin Antonescu". La remarca realizatorului emisiunii potrivit căreia se vede o coeziune pe frontul opoziţiei, Băsescu a intervenit cu observaţia: "Admirabil!". În timp ce moderatorul emisiunii invoca pactul de colaborare între PNL şi PC, Băsescu a intervenit din nou, spunând: "Felix cu Porumbacu, Porumbelul, sau cum, cu ... nu ştiu...aaa, cu domnul Crin Antonescu, da".

Întrebat despre faptul că se vehiculează inclusiv iniţierea unei noi proceduri de suspendare a preşedintelui, Băsescu a spus: "S-a ajuns cu chestiunea asta cu suspendarea preşedintelui ... oricine face o majoritate zice că îl suspendă pe preşedinte. Eu cred că avem o Constituţie foarte clară: spune, dacă preşedintele încalcă Constituţia şi nu oricum, grav. Pentru că suspendarea preşedintelui nu e o joacă de copii sau o joacă pe care o stabileşte Felix cu Crin Antonescu, cu Ponta şi cu Iliescu şi, hai, să-l suspendăm pe preşedinte. Devenim un stat lipsit de credibilitate. Dar nu asta este problema. Eu cred că ei procedeaza corect. Stânga trebuie să fie unită (...) Cred că este normală o consolidare a stângii. (...)

Deci cred că este un lucru bun, care va da coerenţă opoziţiei. România are nevoie de o opoziţie care să vină cu soluţii alternative la soluţiile acutalei guvernări".

Romania respinge China. Alte tari din UE au intelegeri de 20 mld. €

de Georgeta Filip, Simona Haiduc 7 Ianuarie 2011 10 comentarii






















Beijingul controleaza 7,3% din datoria UE, cifrata la aproximativ 8.600 miliarde de euro Schimburile comerciale dintre Germania si China sunt estimate la 130 miliarde de euro anual
Guvernantii de la Bucuresti nu sunt interesati de o eventuala colaborare cu China. O spune chiar seful statului, in opinia caruia o intelegere financiara cu China este „o poveste”, „o trasnaie”. Mai mult, Traian Basescu i-a atentionat public pe membrii Cabinetului Boc „sa nu cada in plasa unei povesti de genul «sa luam niste bani din China»”. „Bani de investitii avem cu miliardele”, dar nu sunt utilizati, a motivat seful statului.Economistul Daniel Daianu, fost mi­nistru de Finante, a explicat ieri pentru „Financiarul” ca guvernantii nu ar trebui sa subestimeze potentialul economic al tarilor asiatice. „Sunt partizanul dezvoltarii rela­tiilor cu China, cu care putem avea aran­jamente pe proiecte de dezvoltare a in­frastructurii. De exemplu, portul Constan­ta sau proiecte legate de strategia Dunarii”, a aratat Daianu. „Romania are nevoie de o politica economica externa, de o strategie care sa antreneze toate institu­tiile cu prerogative in plan economic. Pana acum nu am avut o asemenea politica, doar am reactionat la evenimente”, a conchis Daniel Daianu. Recent, un alt fost ministru de Finante, Sebastian Vladescu, a declarat ca Romania ar trebui sa ia in considerare un acord preventiv de 3-4 miliarde de euro cu China, acord care sa fie concentrat pe proiecte de investitii, si nu pe programe de reforma, ca in cazul acordului cu FMI.

O idee similara, lansata inca din septembrie anul trecutIn 21 septembrie 2010, presedintele Traian Basescu anunta ca Romania va semna un nou acord cu FMI, argumentand ca, din cauza dezechilibrelor macro­econo­mice, „nimeni nu imprumuta Romania pe termen lung”. In replica, senatorul Dan Voiculescu i-a trimis sefului statului o scrisoare in­ care a dat ca exemplu concret un imprumut din partea Chinei. „Ce reprezinta pentru bugetul chinez un imprumut de 10 miliarde de euro pe termen de 10 ani? Aproape nimic. In schimb, pentru Romania o asemenea suma inseamna saltul de la criza la progres economic”, declara, la momentul respectiv, presedintele fondator al PC.

Contracte de 5,67 miliarde de euro incheiate cu SpaniaAlte tari europene nu se tem insa de investitiile ori imprumuturile chineze. De exemplu, vizita de doua zile la Madrid a vicepremierului chinez, Li Keqiang, a fost catalogata de autoritatile spaniole drept un succes. Cele doua parti au incheiat 16 contracte in valoare totala de 5,67 mld. euro in domeniul energiei, in sectorul agro­alimentar si bancar. In acelasi timp, partea chineza s-a aratat dispusa, potrivit coti­dianului „El Pais”, sa cumpere 6 mld. euro din datoria Spaniei, „in functie de conditiile pietei”.

Din aceeasi categorie

» FMI a aprobat eliberarea celei de-a saptea transe din imprumut, de 900 mil. €
» Proiect aprobat de peste 370 mil. lei pentru cresterea sigurantei pe DN 1
» IPP acuza guvernul de risipa din Fondul de rezerva
» Bilant MS: 18 milioane de asigurati si doar 6,7 platitori CASS, in 2010
» Din 15 ianuarie, imbracaminte si incaltaminte la pret redus
» Nuclearelectrica opreste 48 de ore Unitatea 1, pentru mentenanta

De la Madrid, Li Keqiang se va deplasa in Marea Britanie si Germania. In acest context, ministrul german de Finante, Rainer Bruderle, a cerut Beijingului o mai mare deschidere a pietei chineze pentru intre­prinderile germane. In ajun, vice­pre­mierul Chinei a lansat o solicitare similara pentru produsele chineze. Schimburile comer­ciale dintre Germania si China, primul exportator mondial, sunt estimate pentru 2010 la 130 mld. euro, cele dintre Beijing si UE la 360 mld. euro.

S-ar putea ca nici China sa nu ne mai vreaPe de alta parte, atitudinea autoritatilor de la Bucuresti fata de China a facut ca a doua mare putere economica a lumii sa nu mai doreasca oricum o colaborare cu guvernul Boc. Surse diplomatice ne-au declarat ca statul chinez a intrerupt orice legatura cu guvernul roman, deranjat atat din cauza dezinteresului manifestat de Romania fata de investitorii chinezi cu ocazia Expozitiei Mondiale de la Shanghai, cat si de participarea ministrului de Externe roman la decernarea Premiului Nobel pentru Pace unui disident chinez. Pozitia Chinei fata de Romania nu este una oficiala, insa aceleasi surse au precizat ca guvernul de la Beijing este convins ca nu mai are ce discuta cu actualul Cabinet de la Bucuresti. (Mihai Vasilescu)

Sursa: http://www.financiarul.com/articol_55175/romania-respinge-china--alte-tari-din-ue-au-intelegeri-de-20-mld--%E2%82%AC.html

Antonescu, despre criticile aduse Alianţei PNL-PC: Nu dau socoteală propagandiştilor lui Băsescu

sursa: NewsIn
Crin Antonescu susţine că alianţa PNL cu PC nu poate fi contestată prin invocarea legatului politic al Brătienilor de către oameni apropiaţi preşedintelui Băsescu, care fac abstracţie de relaţiile acestuia cu Securitatea.

Crin Antonescu a apreciat că preconizata alianţă a liberalilor cu conservatorii a provocat o panică ce căpătat dimensiuni comice din partea "propagandiştilor" lui Traian Băsescu.

"Anunţul acestei alianţe a stârnit foarte multe comentarii, chiar un fel de agitaţie spre panică, panică ce a căpătat accente comice în cazul unor propagandişti mai slabi de constituţie, gen Guşă, Mircea Cărtărescu şi Vasile Dâncu şi toată pleiada de propagandişti ai domnului Băsescu. Alianţa cu PC a fost prezentată ca o mare nenorocire pentru naţiune şi pentru PNL", a comentat Antonescu.Acesta susţine că PNL şi el personal nu şi-au încălcat angajamentele şi principiile politice asumate anterior prin alianţa cu PC. "Nu accept, din partea unor oameni care au servit şi servesc propagandistic regimul Traian Băsescu fără să se preocupe vreodată despre dosarul relaţiilor domnului Băsescu cu Securitatea, de exemplu, sau care nu au fost stânjeniţi de prezenţa în apropierea domnului Băsescu a unor foşti ofiţeri de Securitate cu acte în regulă, să acuze astăzi PNL şi preşedintele său, nu accept să invoce ei memoria Brătienilor şi măsura în care noi ne raportăm la memoria Brătienilor este măsura în care servim interesul României. (...) Nu dau socoteală în faţa propagandiştilor lui Traian Băsescu şi nici în faţa altor categorii de frustraţi dintr-un partid sau altul", a spus Antonescu.

De asemenea, preşedintele PNL a negat existenţa unor negocieri detaliate cu PC sau PSD referitoare la împărţirea posturilor din administraţie, după ce Opoziţia unită ar reuşi să preia puterea. "Nu s-a discutat nici cu PC şi nici cu un alt eventual aliat cum se împart posturi. Nu am discutat niciodată (...) Eu am propus PNL un guvern din umbră cu oameni pe care i-am expus analizei publice, cu care noi, liberalii, ne mândrim. Acest guvern din umbră rămâne valabil şi în cazul în care, la un moment dat, vom participa la un guvern de coaliţie, pe posturile ministeriale care ne revin acei oameni vor fi miniştri", a mai spus Crin Antonescu.

vineri, 7 ianuarie 2011

Adrian Severin: if we take into account new criteria for Schengen, as the corruption criterion, then we should talk about France to be excluded from S

Adrian Severin: if we take into account new criteria for Schengen, as the corruption criterion, then we should talk about France to be excluded from Schengen!

Adrian Severin, member of the European Parliament considers that Romania should enter into discussions with all the capitals of the EU to show them that the actions of the interior ministers of France and Germany is illegal, immoral and anti-European, not only anti-Romanian.

If we take into account new criteria for Schengen, as the corruption criterion, then we should talk about France to be excluded from Schengen for cases like Bettancourt or Karachi as well as the pressures France put on Romania, in the context if joining Schengen, so that Romania agrees with some commercial contracts in favour of France.

All these talk about corruption.

So, if the actual government of France wants to teach us about anti-corruption, I think they are not in the moral position to do it, sais Severin.In his opinion, the strategic partnership between Romania and France is dead.

We also have to see if there is any reason for Romania to remain member of Francophonie sais Adrian Severin according to Radio France International.

Details: http://youthvoice.ro/english/adrian-severin-if-we-take-into-account-new-criteria-for-schengen-as-the-corruption-criterion-then-we-should-talk-about-france-to-be-excluded-from-schengen/