sâmbătă, 30 aprilie 2011
CJ Covasna refuza in continuare sa reproduca, conform legii, stema Romaniei pe documentele oficiale emise! Prefectul si subprefectul de Covasna, Gyorg
CJ Covasna - document fara stema RomanieiSursa si detalii: blog Dan Tanasa http://tanasadan.blogspot.com/2011/04/cu-tupeu-de-sovin-inainte-cj-covasna.html
Ponta: Lăzăroiu, primul pitic dintre cei care vor sta alături de Albă ca Zăpada, Elena Udrea
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Sebastian Lăzăroiu are legătură cu "viitoarea construcţie gândită la Cotroceni" privind apariţia unei formaţiuni în jurul Elenei Udrea, aşa numita Albă ca Zăpada."Lăzăroiu e primul pitic dintre cei care vor sta alături de Albă ca Zăpada, Elena Udrea, în viitoarea construcţie gândită la Cotroceni", a declarat Ponta, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Preşedintele PSD a adăugat că, dacă această construcţie nu se va mai realiza, atunci Lăzăroiu va rămâne "pe post de Mutulică"."Dacă această construcţie nu se va face, Lăzăroiu va rămâne pe post de Mutulică", a declarat Ponta.Liderul PSD consideră că Sebastian Lăzăroiu a fost eliberat din funcţie după modul în care s-a comportat. "S-a comportat ca o slugă şi a fost dat afară ca o slugă", a susţinut Ponta.Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a lui Sebastian Lăzăroiu, raporturile de muncă ale acestuia cu Administraţia Prezidenţială urmând să înceteze, începând cu data de 1 mai, prin acordul părţilor, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.Sebastian Lăzăroiu a precizat, într-o declaraţie remisă joi MEDIAFAX, că doreşte să se dedice analizei politice şi că nu vrea ca analizele sale politice să fie asociate instituţiei prezidenţiale. "Sunt conştient că există anumite constrângeri instituţionale fireşti în formularea publică a unor analize politice din poziţia de consilier prezidenţial. Nu vreau ca analizele politice pe care le fac să fie asociate instituţiei prezidenţiale", a menţionat el.Lăzăroiu afirma, într-un editorial publicat de Q-magazine în decembrie 2010, că partidele "vor fi foarte prudente să promită marea cu sarea" în 2012, an electoral în care conceptul-cheie va fi "Albă-ca-Zăpada" - o schimbare fundamentală în ordinea socială şi instituţională."Albă-ca-Zăpada" va fi conceptul-cheie al anului 2012. Unii îl înţeleg ca pe o nouă formaţiune politică, alţii ca pe un vechi partid, radical transformat. Eu l-aş înţelege mai degrabă ca pe o schimbare fundamentală în ordinea socială şi instituţională. Eşecul marilor agregate, fie că vorbim despre state, bănci sau corporaţii, are consecinţe dramatice asupra democraţiei elective. Sobrietatea, cumpătarea şi competiţia onestă vor domina populismul, clientelismul leneş şi risipa veselă din administraţie. Societatea a intrat deja în alertă. Şi îşi va găsi propriile forme de veghe", susţinea Lăzăroiu.Tibi Bujdei, tiberiu.bujdei@mediafax.ro
Cum a ajuns clădirea-monument istoric a Academiei Române să aibă termopane
Monumentul istoric de pe Calea Victoriei este afectat din punct de vedere estetic prin montarea tâmplăriei PVC. Clădirea care adăposteşte Academia Română din 1890 a fost construită în 1866 şi declarată, în 2004, monument istoric.
O simplă schimbare a tâmplăriei, în cazul clădirilor istorice presupune o mare atenţie acordată detaliilor arhitecturale. În cazul Academiei Române din Bucureşti, tâmplăria veche a fost înlocuită cu una de tip PVC, deşi acesată modificare nu avantajează stilul în care a fost construită clădirea. „Termopanele nu sunt o problemă, problema este culoarea care s-a ales. Sigur că nu trebuie păstrată tâmplăria veche, dar aceasta putea fi înlocuită cu una care este similară", a spus Gheorghe Pătrașcu, arhitectul-șef al Capitalei. Reparaţiile i-au nemulţumit şi pe reprezentanţii asociaţiilor care luptă pentru o identitate unitară a capitalei istorice. "Din punct de vedere moral și estetic nu este bine să alterezi imaginea acestor clădiri", a spus Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul.
Valoarea estetică, pe primul loc
Regula în aceste situaţii este ca orice modificare ce se vrea realizată în cazul unei clădiri din patrimoniul istoric, să fie avizată de Ministerul Culturii. „Din păcate, neavând posibilitatea să urmărim în arhivă care au fost exact solicitările pentru lucrările din 2005-2006, nu putem da un răspuns în privinţa avizelor eliberate,deocamndată, dar în principiu nu este în regulă ca pe o clădire monument istoric să se utilizeze materiale sau tehnologii de natură să afecteze valoarea arhitectonică, estetică sau istorică a respectivului imobil. În cazurile în care se fac restaurări, renovări, reparaţii la asemenea imobile, comisiile care se ocupă de monumentele istorice, analizează fiecare caz în parte şi decid ce trebuie făcut", a explicat Radu Enache, purtător de cuvânt al Ministerului Culturii.
Povestea alegerii termopanelor
Fostul preşedinte al institutului, academicianul Eugen Simion, cel în timpul căruia au fost montate noile rame din PVC, a refuzat să îşi spună părerea în acest context. „Nu eu răspund de problema asta", a spus profesorul. Fostul secretar general al Academiei, academician Victor Voicu, a explicat că, în 2005 când s-a luat decizia ca tâmplăria veche să fie schimbată, starea acesteia era una deplorabilă. „La un moment dat erau chestiuni penibile. Tâmplăria era să cadă chiar şi în biroul meu", a spus Victor Voicu. Mai mult acesta a argumentat că au fost luate în calcul şi considerentele financiare atunci când s-a decis montarea tâmplăriei din PVC. „Trebuia să fie tâmplărie din lemn, făcută la comandă, dar care costa de 10 ori mai mult. Probabil că asta a fost explicaţia, economia. Exista riscul să cadă geamurile. Din punct de vedere estetic deranjează mai mult sau mai puţin, dar asta e, aşa s-au găsit soluţiile la vremea respectivă", a completat academicianul. Astfel de situaţii nu pot fi controlate pentru că, în Bucureşti nu există un for care să verficice starea lucrărilor, sau dacă acestea se duc la bun sfârşit conform regulilor impuse de statutul de monument istoric. „Doar dacă suntem sesizaţi se face o anchetă internă. Sancţiuni există, categoric. Responsabilitatea administrativă, cicilă şi penală, după caz, revine celor care au încălcat regulile", a mai spus Radu Enache.
Alternativă de lux
Tâmplăria veche care dădea dureri de cap academicienilor a fost înlocuită în perioada octombrie 2005-februarie 2006. Lucrările de montare a tâmplăriei PVC la clădirea Academiei Române au costat peste 280.000 de lei. O soluţie viabilă ar fi fost montarea unei tâmplării speciale, făcute la comandă, recomandată de arhitecţi în cazul reparaţiilor clădirilor din rândul monumentelor istorice. „Soluţia care se utilizeză la clădiri de mare valoare este o tâmplărie specială extrem de elaborată şi scumpă. Se foloseşte mai mult în străinătate. E o soluţie costisitoare", a mai spus Romeo Belea, arhitect.
Sursa:http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-adevarul_de_seara-academia_romana-tamplarie_0_471553047.html
sâmbătă, 23 aprilie 2011
CatalinCornea.ro: se interesează românii de ce se întâmplă dincolo de ograda proprie? Pentru deșteptare vă propun articolul ”Sofismele de după Decretu
se interesează românii de ce se întâmplă dincolo de ograda proprie? Pentru deșteptare vă propun articolul ”Sofismele de după Decretul Ghimpu” semnat de Dan Dungaciu
Cei mai mulți conaționali al noștri, poporul român (mai ales cel dintre granițele României) nu dă doi bani și nu se interesează de ce se întâmplă mai încolo de ograda proprie…
Care va să zică majoritatea românilor din țară habar nu au cum stă treaba cu românii din Republica Moldova (populație majoritară) cu cei din Ucraina, Bulgaria, Serbia sau Ucraina etc.
Astfel, mulți conaționali ai noștri se exprimă în clișee și stereotipuri când se discută subiecte legate de românii de lângă granițe și se pun adesea în situații ridicole pe subiecte de acest gen…
De ce nu știu românașii din interior mai nimic de românașii din exteriorul țării?
Din cauză că epoca prin care trecem este una a individualismului sălbatic, din cauză că sistemul de educație este din ce în ce mai mult deviat de la minima informare în legătură cu existența poporului propriu, din cauză că media este foarte mult interesată de subiecte banale, scandaluri mărunte, din cauză că avem o clasă politică minimalistă, îngustă și fără viziune…
Câți dintre românii din interiorul granițelor, mai educați, care obișnuiesc să citească dimineața la birou presa pe internet trec în revistă și presa românească din Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Serbia sau Ucraina? (acolo unde ea există)
Câți?
Cred că foarte, foarte puțini…
Scandalurile politice, pensia, salariul, greva, irinel, pepe și elodia sunt mai importante…
Ne interesează nimicuri…
Am promis că blogul acesta va fi unul de bun simț și încerc să mă țin de cuvânt.
Din bun simț vă recomand din când în când subiecte privind românii de lângă granițe.
Astăzi este cazul unui articol al sociologului bucureștean Dan Dungaciu, fost consilier al președintelui Republicii Moldova.
Fostul președinte interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu a semnat anul trecut un decret prin care decreta (în acord cu adevărul istoric) ziua de 28 iunie drept zi a ocupaţiei sovietice (adică ziua în care Basarabia a fost ruptă de România).
Evident că rușii au sărit ca arși, iar politrucii aserviți intereselor rusești au răspuns prezent, decretul fiind invalidat de Curtea Constituțională a Republicii Moldova.
Așadar despre acest subiect în articolul ”Sofismele de după Decretul Ghimpu” semnat de Dan Dungaciu pentru ziarul Timpul.md.
Finanţare pentru introducerea în circuitul turistic a Castelului de Apă din Drobeta Turnu Severin
Primarul Constantin Gherghe, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că respectivul castel fusese utilizat pentru distribuirea apei potabile şi de aproape 50 de ani fusese scos din uz, dar pentru valoarea lui istorică şi arhitectonică a fost păstrat în patrimoniul administraţiei, devenind emblema localităţii.
'În urma promovării unui proiect transfrontalier, în colaborare cu Primăria oraşului Negotin din Serbia, am reuşit să realizăm un fond bănesc care ne va permite să amenajăm în acest Castel de apă o sală de expoziţie, o platformă belvedere şi un muzeu', a precizat Gherghe. Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin va cofinanţa cu 148.483 euro lucrările prevăzute în contractul de finanţare semnat cu Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara, ele urmând să înceapă din luna ianuarie a acestui an. AGERPRES
TimocPress.info/en: STATEMENT of the Committee for Human Rights, Negotin, Serbia
In memory of the 69 people who protested against the racist policy of apartheid and therefore killed March 21st 1960 in the South African city Sharpville, the General Assembly of the Council of Europe (1966) has decided that March 21st each year is designated as International Day for the Elimination of All Forms of Racial Discrimination.
In the small hall of the Municipal Assembly on Monday March 21st 2011 in Negotin, from 11 to 12h, at a press conference will speak the representatives of:
- Municipalities Negotin
- Working body for gender equality of Negotin
- Member of the Municipal Council of Negotin
- Human Rights Negotin
Network Committee for Human Rights in Serbia CHRIS through the existence of local offices (in Novi Sad, Valjevo, Nis, Novi Pazar and Negotin), mark the International Day for the Elimination of All Forms of Racial Discrimination with the slogan RESPECT DIVERSITY ERADICATE DISCRIMINATION!
At Djordje Stanojevic Square on Monday March 21st 2011, from 12 to 14h, in the realisation of the Committee for Human Rights Negotin, will be distributed printed educational and promotional materials (Calendar with 12 winners of the fight against discrimination and the Universal Declaration of Human Rights, the Law on Prohibition …), and in direct contact with citizens to remind us of the fact that we all have to fight for human rights and the principle of equality.
Action is being implemented under the project entitled “Human rights for all”, supported by the Fund for Open Society in Belgrade.
Source: www.TimocPress.info/en
miercuri, 13 aprilie 2011
Tun de 1,3 milioane de euro: de la primarul Negoiță, dedicație pentru BGS
marți, 12 aprilie 2011
Andreea Paul Vass spune că televiziunile n-ar trebui să fie ironice faţă de Emil Boc
In Ungaria se pot viziona tot mai putine programe tv romanesti
Partia Democrata a Rumanilor din Serbia readuce limba romana in primaria din Petrovat
Bustul lui Decebal, dezvelit la Roma
Un bust al regelui dac Decebal a fost dezvelit luni, 4 aprilie, la Roma, ȋn fata la Accademia di Romania, transmite Romanian Global News, care citeaza Gazeta Romaneasca. Bustul este o sculptura a artistului George Dumitru si a fost amplasata ȋn curtea institutiei romanesti la initiativa lui Mircea Cosma, presedintele consiliului judetean Prahova.
La manifestatie au participat numerosi inivitati romani si italieni, fiind prezenti, printre altii, ambasadorul Razvan Rusu si Fabio Pellegrini (Consiglio d'Europa) si reprezentanti ai comunitatii de romani din Peninsula, dintre care Paula Mitrache (Haiducii), consiliera a primarului din Bari. Cei prezenti au putut asista si la un spectacol sustinut de doua ansambluri folclorice: „Perinita" si Grupul folcloric de la Comarnic.
Evenimentul face parte din manifestatia cu caracter socio- cultural „EuroPrahova", si se va ȋncheia joi, 7 aprilie, tot ȋn capitala Italiei.
Sursa: Romanian Global News