joi, 18 noiembrie 2010

Berlusconi: Vom fi mai activi în soluţionarea problemei transnistrene

„Vom fi şi în continuare susţinători ai Republicii Moldova în ceea ce ţine de integrarea europeană. De asemenea, ne vom implica activ în identificarea unei soluţii pentru conflictul transnistrean”, a spus premierul Italiei Silvio Berlusconi, în cadrul unei întrevederi, la Roma, cu omologul său moldovean Vlad Filat.

Premierul italian s-a referit la scrutinul electoral ce urmează în Moldova, precizând că reformele demarate în acest an de guvernare democratică necesită să fie continuate.

Silvio Berlusconi a mai spus că în Italia activează mulţi oameni de afaceri şi, pentru a-i atrage în Republica Moldova, este necesar ca ţara noastră să vină cu propuneri concrete.„Cu siguranţă că vocea Italiei este una puternică, eficientă şi care se face simţită. Vă mulţumesc pentru că sunteţi alături de noi”, a spus Vlad Filat.

Premierul moldovean a menţionat că ţara noastră este deschisă faţă de investitorii străini, inclusiv faţă de cei italieni, precizând că în Republica Moldova există un mare potenţial pentru dezvoltarea afacerilor. „Moldova are nevoie de investiţii pentru a se dezvolta, a crea noi locuri de muncă, ceea ce ar însemna şi condiţii mai bune de trai pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a precizat Filat.

Referitor la conflictul transnistrean, Vlad Filat a menţionat că aportul Italiei în acest sens ar fi extrem de binevenit şi de eficient. Interlocutorii au mai discutat despre criza financiară mondială, măsurile de redresare a situaţiei, evoluţia economiilor mondiale şi impactul crizei asupra Italiei şi Moldovei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu