marți, 29 iunie 2010

IPP: Frunda ascunde averile demnitarilor de ochii curioşilor

Senatorii-jurişti au respins reintroducerea comisiilor de cercetare a averilor demnitarilor, senatorul UDMR Frunda Gyorgy fiind din nou un duşman al acestora. Liberalii, independenţii şi udemeriştii l-au susţinut.

Frunda era în conflict de interese, susţine IPP / FOTO: EVZ
Noua variantă a legii ANI transmisă înapoi Parlamentului de către Preşedinte şi votată în sens constructiv recent la Camera Deputaţilor, a fost în urmă cu câteva ore desfiinţată de majoritatea din comisie construită în jurul ideilor antireformiste ale senatorului colegiului Târgu Mureş, judeţul Mureş, Gyorgy Frunda, susţine Institutul pentru Politici Publice într-un comunicat.

Institutul susţine că în sprijinul lui Frunda au sărit cu votul reprezentanţii PNL care declaraseră anterior că sunt pentru publicarea declaraţiilor lor de avere şi de interese, ai UNPR dar şi ai UDMR care au avut declaraţii publice similare. Deşi se afla el însuşi s-ar afla într-un conflict de interese, cel puţin moral, din poziţia de preşedinte de comisie dezbătând un subiect care îl viza direct datorită faptului că averea s-a aflat sub controlul ANI, Senatorul Frunda a reuşit să decidă în doar câteva ore cum să voteze membrii comisiilor în problema procedurilor de verificare a legii ANI, se arată în comunicatul IPP.

Comisia juridică şi cea pentru drepturile omului din Senat au decis să nu admită punctul din cererea de reexaminare a noii Legi ANI privind reintroducerea comisiilor de cercetare a averilor demnitarilor, informează NewsIn.

"Susţin cu toată răspunderea că ANI nu a fost slăbită, nu are puteri mai puţine decât a avut, am adus-o în albia constituţională. Am scos puterile jurisdicţionale pe care le-a interzis CCR şi am făcut ceea ce este în definiţia ei: o autoritate administrativă autonomă care atunci când ajunge la concluzia dobândirii ilegale sau la fraudă sau la evaziune sesizează instanţele competente: fie Parchet, fie DNA, fie ANAF", a spus Frunda.
Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu