O sa vă vorbesc astăzi despre câteva probleme administrative care au o rezolvare comună:
1. Problema obiectivelor cultural-turistice din București
Turistic vorbind, capitala suferă din punct de vedere al existenței sau punerii în valoare a unor obiective de interes: monumente, statui, muzee clădiri de patrimoniu. O parte nu mai există, altele sunt folosite prost.
Unele dintre obiectivele de interes turistic (clădirea Ministerului Agriculturii și clădirea Primariei Capitalei), monumente arhitecturale sunt slab folosite din punct de vedere turistic în sensul în care turistul este invitat doar să facă poze ale exteriorului acestora, interiorul și descrierea istoricului lor nefiind la dispoziția vizitatorilor.
2. Problema comasării / reorganizării unor instituții De multă vreme se vorbește despre comasarea / reorganizarea mai eficientă a unor instituții. Multe partide vorbesc despre necesitatea restrângerii activității unor instituții respectiv comasarea unor ministere. Să luam un exemplu: DEFRA
(Department for Environment, Food and Rural Affairs) reprezintă nu doar în Marea Britanie dar și în plan internațional un brand, minister pe care sigur că englezii nu se gandesc să îl reorganizeze la fiecare schimbare de guvern, să îi dea altă denumire și implicit altă organigramă ca sa mai poate schimba niște directori, dar au reușit să găsească acea alăturare de domenii care să fie utilă și sustenabilă pe termen lung.
Astfel, folosind exemplul britanic dar și propunerile de comasări din ultima vreme, apare ca o soluție crearea Ministerului Mediului, Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Susțin Soluția!
În acest context, cu puțin efort și imaginație se poate elibera sediul actual al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (monument istoric) și mutarea birourilor în actualul sediu al Ministerului Mediului și Pădurilor.
De asemenea, după renovarea clădirii primăriei Capitalei, municipalitatea ar putea solicita să-i fie alocat un sediu din clădirile deținute de Guvern, lucru realizabil dacă avem în vedere atât reorganizările și scăderea numărului de personal cât și posibilitatea ca o parte din ministere să ”treacă drumul” și să fie mutate în Casa Poporului unde pe lângă Parlamant și Curtea Constituțională este suficient loc și pentru câteva din autoritățile administrației publice centrale.
Astfel, propunerea mea devine deja plauzibilă…
Transformarea sediilor MADR respectiv PMB în așezăminte incluse în circuitul turistic bucureștean: muzee, centre culturale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu