vineri, 6 ianuarie 2012

COTIDIANUL.RO: Ofiţeri din serviciile secrete româneşti, pe forumul oficial WikiLeaks. Infracţiuni contra siguranţei statului şi indolenţa Parchetului

Exasperaţi de lipsa de reacţie a autorităţilor statului român în problema UDMR şi a "Ţinutului Secuiesc", ofiţeri ale căror rapoarte de ani de zile sunt practic aruncate la coşul de gunoi au început să posteze pe forumul WikiLeaks. Iată una dintre postări:

Disoluţia autorităţii statului român (şi probabil a statului în sine) poate fi observată cu certitidine în poziţia oficialităţilor vis-a-vis de problema Ţinutului Secuiesc.
Îndrăznesc a o numi problemă, întrucât chiar de la începutul anilor '90, SRI
şi SIE avertizează constant factorul politic (şi uneori organele de urmărire penală competente a aborda problema din punct de vedere juridic) de pericolul reprezentat de iredentismul maghiar şi acţiunile ilegale întreprinse de UDMR, organizaţiile paramilitare maghiare, cetăţenii români de etnie maghiară şi cetăţenii maghiari aflaţi pe teritoriul României.

Trebuie să fim conştienţi de resursele financiare, materiale şi umane relativ consistente alocate de serviciile de informaţii româneşti pentru această chestiune, resurse care provin din buzunarul nostru, al tuturor. Rezultatele muncii ofiţerilor de informaţii în această chestiune sunt considerabile şi deloc de neglijat. Acestea sunt comunicate constant factorilor responsabili, şi mai ales factorului politic care... tace!

Motivele pentru care, din anii '90, partidele politice au ignorat toate avertizările serviciilor de informaţii pe această chestiune, sunt pe cât de clare, pe atât de josnice: păstrarea puterii politice, dată fiind alianţa cu UDMR. Alianţa cu o organizaţie culturală al cărei statut de partid politic este în cel mai bun caz incert. Dacă privim problema din punct de vedere strict legal, UDMR nu este (încă?) un partid politic aşa cum o cer legile româneşti. Şi asta în timp ce altor partide româneşti li se resping cererile de înfiinţare... Oricând, oricine poate invoca această situaţie în faţa legii. Nu o face nimeni! Există instituţii care chiar au această obligaţie. Aceeaşi indolenţă vinovată!

Integral pe Cotidianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu