vineri, 6 ianuarie 2012

Senatorul PSD Valer Marian: “De ce SRI doarme în cizme în cazul secretarului de stat Tanczos Barna”

Cazul echipei naţionale de hochei a Romaniei a fost mediatizat şi cunoscut prin reţelele de socializare. Iredentismul acestor jucatori care îmbracă tricourile naţionalei României a ajuns la ochii şi urechile tuturor însă, paradoxal, cei indrituiţi să ia măsuri, tac, tăcerea lor fiind considerată astfel, complice cu comportamentul inadecvat al echipei şi anume intonarea imnului unui alt stat şi agresiunea fizică împotriva singurului jucător român. Senatorul PSD Valer Marian se intreaba, justificat, de ce exista o lipsa de reacţie a demnitarilor şi instituţiilor statului roman.

“După cum a relatat mass media, în data de 1 decembrie 2011, taman de Ziua
Naţională a României, hocheiştii de naţionalitate maghiară l-au bătut pe singurul lor coechipier român din echipa naţională de juniori de 16 ani. Ulterior, tot în cursul lunii decembrie 2011, cu prilejul meciului de hochei România-Ungaria, jucătorii maghiari din echipa naţională a României au tăcut la intonarea imnului nostru naţional şi au cântat imnul naţional al Ungariei. Supărat tare că unele media româneşti au prezentat aceste incidente, preşedintele Federaţiei Române de Hochei, Tanczos Barna, a făcut următoarea declaraţie halucinantă şi impertinentă: O să plec cu toţi jucătorii din România, ca să fie toată lumea mulţumită şi voi să jucaţi în Liga H! (Tanczos era probabil cu gândul la indicativul de ţară al Ungariei – Hu când a pronunţat litera H). Încet, încet o să plece toţi din ţara asta minunată. Imnul Secuiesc se cântă de 21 de ani în Covasna”, scrie Prompt Media preluata de Romanian Global News.

“Demnitarii şi instituţiile statului român nu au avut nicio reacţie faţă de această declaraţie făcută de preşedintele Federaţiei Române de Hochei. Lipsa de reacţie este agravată şi de postura sau, mai bine zis, de impostura de dublu demnitar al statului român a acestui Tanczos Barna, care este şi membru al Guvernului României în calitate de secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Nici preşedintele României, Traian Băsescu, nici şeful Guvernului României, marele moţ (ogan) Emil Boc, nici vicepremierul Marko Bela şi nici preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, nu l-au urecheat pe guralivul Tanczos. M-a mirat şi mai mult faptul că nu a zis nici măcar pâs şeful direct al acestui Tanczos, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, care se dădea mare patriot naţionale (vorba lui nenea Iancu) în vremea când a fost parlamentar, ministru şi lider al Partidului Unităţii Naţionale a Românilor (PUNR)”, a declarat senatorul PSD.

“Cârtitori de-ai săi din UDMR spun că Tanczos a fost promovat atât de tânăr, atât de sus şi atât de des întrucât este pupila politică şi nu numai a senatorului UDMR de Harghita, Verestoy Attila. Tot de la colegi de-ai săi de partid am aflat că a fost pe la Satu Mare şi s-a lăudat că el şi cu generaţia sa, mai ales cu amicii săi din organizaţia iredentistă Mişcarea Celor 64 de Comitate, vor reface Principatul autonom al Transilvaniei şi Ungaria Mare”, a adăugat Valer Marian.

“De ce SRI-ul doarme în cizme în cazul Tanczos, dar îi prigoneşte pe unii patrioţi români?”, a întrebat senatorul social-democrat în încheierea declaratiei sale.

Sursa: RGN Press

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu