joi, 2 decembrie 2010

Extremiştii unguri reţinuţi la Cluj reclamă abuzul jandarmilor

Printre tinerii extremişti maghiari, reţinuţi ieri de poliţiştii clujeni, se numără patru cetăţeni maghiari, un slovak şi patru români de naţionalitate maghiară. Între cei reţinuţi este şi locotenentul recrutor din Garda Secuiască, Csibi Barna.

Barna ne-a declarat că membrii acestei formaţiuni paramilitare, considerată de autorităţi de extremă dreaptă, au vrut să organizeze la Cluj-Napoca, în apropierea Catedralei Catolice “Sfântul Mihail” o comemorare.

“Am mers la Cluj pentru o comemorare, unde ne-am întâlnit cu nişte prieteni din Ungaria la un restaurant. Pe la ora 16.00, când am ieşit din restaurant, au venit mascaţii şi ne-au dus la Poliţia Cluj Napoca, unde toţi am fost amendaţi. Eu pentru că am organizat o manifestare ilegală”, susţine Csibi Barna.

Potrivit acestuia, imediat după ce au ieşit de la Poliţia Cluj Napoca, mai mulţi membrii ai Gărzii Maghiare au participat la percheziţia unui autoturism înmatriculat în Ungaria în care se aflau mai multe steguri cu stema Ungariei Mari, în cadrul căreia este inclusă şi Transilvania.
“La această percheziţie a participat şi consulul maghiar de la Cluj Napoca. În maşină erau steaguri care reprezentau o valoare materiale şi o valoare morală pentru posesorii lor. Aceste steaguri au fost fotografiate de către jandarmi, iar mai apoi au fost aruncate la gunoi. A fost o umilire a statului maghiar”, mai spune Csibi Barna.

Informaţii controversate
Printre persoanele reţinute de poliţişti se află şi un anume Krausz Attila Andras. POtrivit unor surse apropiate anchetei, acesta ar fi consilier judeţean şi vicepreşedinte al judeţului Feier şi membru al partidului de extremă dreaptă Jobbik.

Locotenentul recrutor Csibi Barna a declarat că l-a cunoscut pe Krausz pe 30 noiembrie şi că, din câte ştie el este medic în Ungaria, la mijloc fiind doar o coincidenţă de nume şi de date.
Consulul maghiar la Cluj, Szilágyi Mátyás nu a putut fi contactat pentru a furniza detalii cu privire la acest incident.

Mihai Şoica, Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/extremistii-unguri-retinuti-la-cluj-reclama-abuzul-jandarmilor-914419.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu