duminică, 13 martie 2011

Bogdandiaconu.ro: Dacă Parlamentul şi Guvernul maghiar susţin autonomia invenţiei numite Ţinut Secuiesc, înseamnă că Ungaria a devenit un stat extremi

Susţinerea pe care preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, o acordă public autonomiei invenţiei numite Ţinut Secuiesc, angrenând statul maghiar într-un joc de intervenţie în afara graniţelor sale, constituie un fapt de o gravitate fără precedent. România nu are voie să rămână pasivă în timp ce oficiali de rang înalt ai Ungariei vin să ne desfiinţeze graniţele şi să ne modifice teritoriul naţional. Dacă declaraţiile lui Kover Laszlo de la Târgu Mureş au acoperire în politica de stat oficială a Ungariei şi dacă Parlamentul şi Guvernul maghiar susţin autonomia unei bucăţi din teritoriul naţional al României, înseamnă că Ungaria a devenit un stat extremist şi periculos pentru Europa şi pentru stabilitatea din zonă!


Minoritatea maghiară din România, care are deja mai multe drepturi decât majoritatea, nu este obiectul politicii naţionale a Ungariei, aşa cum vrea preşedintele Parlamentului ungar. Acesta ar trebui să aibă gijă de ce se întâmplă în propria lui ţară, unde extremsimul de coloratură fascistă şi devierile de la democraţie au devenit politică de stat, nu de situaţia maghiarilor din România, un stat tolerant care le-a pus pe tavă ungurilor de aici nu numai poziţii de prim rang în Guvern, ci şi mai multe drepturi decât ar trebui.


Nu e întâmplător de altfel faptul că Kover Laszlo face parte dintre politicienii care au iniţiat Legea privind cetăţenia ungară. Acum scopul acestei legi a devenit oficial: dezmebrarea statelor vecine pe motiv că acolo există minoritate maghiară. Şi în Ungaria există o minoritate românească. Ar trebui să-i cerem şi noi autonomia şi să facem din asta politică de stat?
Tăcerea autorităţilor române cu privire la acest subiect şi lipsa lor de reacţie la tot felul de oficiali maghiari care vin în România să ne desfiinţeze graniţele şi forma statală este mai mult decât suspectă. Se ridică întrebarea dacă PDL a negociat şi a acceptat autonomia fictivului Ţinut Secuiesc pentru a se menţine la putere. O asemenea negociere transformă PDL într-un partid de ocupaţie care va trebui interzis pentru că încalcă flagrant Constituţia şi duce o politică de distrugere a statului român.


Sursa: http://www.bogdandiaconu.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu