marți, 15 martie 2011

Extremiştii unguri l-au spânzurat pe Avram Iancu, la 139 de ani de la moartea sa

Locuitorii din Miercurea Ciuc au avut parte de un "spectacol" neobişnuit. În centrul oraşului, Csibi Barna, un funcţionar în cadrul Direcţiei de Finanţe Publice Harghita, dar cunoscut mai ales ca fiind unul dintre liderii grupării extremiste Garda Secuiască, a organizat un spectacol în care o păpuşă de paie cu chipul lui Avram Iancu a fost judecată şi condamnată la moarte prin spânzurare de un tribunal, sub acuzaţiile de crimă împotriva umanităţii şi genocid.

Vicepreşedintele PC, Bogdan Diaconu, este de părere că extremiştii maghiari au trecut la acţiuni directe de provocare la violenţă prin spânzurarea simbolului naţional Avram Iancu în public.

Acţiunea a avut loc sub privirile copiilor, după care Csibi Barna a postat înregistrarea pe internet.

Csibi Barna este liderul Plutonului Secuiesc din cadrul Batalionului Wass Albert al Gărzii Maghiare din Miercurea Ciuc, o organizaţie interzisă până şi în Ungaria, dar tolerată de autorităţile române.

În urmă cu câteva zile, Csibi Barna, care este şi funcţionar al statului român în cadrul Direcţiei de Finanţe Publice Harghita, a fost iertat de procurori pentru alte gesturi extremiste şi ofensatoare la adresa statului român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu