miercuri, 2 martie 2011

TNL Sector 5 și TNL București organizează la Institutul de Studii Liberale un „Curs de Scriere de Proiecte” în data de 05.03.2011

În data de 05.03.2011, TNL Sector 5 și TNL București organizează la Institutul de Studii Liberale (str. Armeneasca nr. 35), începând cu ora 10.00 un „Curs de Scriere de Proiecte”, care are ca obiectiv dezvoltarea abilităților necesare pentru elaborarea propunerii de finanțare a unui proiect pentru 20 - 30 tineri reprezentanți TNL București.

În perioada ce a urmat aderării României la Uniunea Europeană s-a observat lipsa capacității administrative de a elabora și implementa proiecte atât de către administrația publică dar și de către mediul privat. Pe lângă o serie de factori politici care au cauzat o asemenea situație, o altă problemă este aceea a gradului scăzut de instruire în ceea ce privește redactarea și evaluarea proiectelor.

Din acest punct de vedere, tinerii membri ai PNL sunt potențiali factori decizionali în administrația publică, în viitor și de aceea au nevoie să aibă cunoștințele necesare pentru a putea participa în mod facil în echipe de radactare / evaluare de proiecte.

Ideea principală este aceea de a le oferi tinerilor participanți un plus de informații în ceea ce privește elaborarea propunerii de finanțare a unui proiect.

Aceste cunostințe le vor folosi în mai buna participare a tinerilor în cadrul TNL dar și în activitatea privată a fiecărui membru în parte. De asemenea, în cadrul cursului se vor aborda erorile care se comit în elaborarea proiectelor sau redactarea unor rapoarte și modalitățile de evitare a acestor erori.

De asemenea, în cadrul cursului vor fi atinse următoarele aspecte importante pentru redactarea unei cereri de finanţare:
- identificarea nevoilor;
- analiza factorilor externi și interni;
- identificarea beneficiarilor și grupului ţintă;
- scop și obiective;
- evaluarea;
- bugetarea;
- raportarea;

Detalii: http://sector5.tnl.ro/20110228260/stiri-locale/curs-de-scriere-de-proiecte.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu