joi, 3 martie 2011

TV în limba română la "Cernăuţi"

Printr-un acord de colaborare între Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti Cernăuţi, Clubul media Meridian şi Compania de televiziune şi radiodifuziune CMTR „Cernăuţi” a fost lansat un nou proiect care va oferi românilor din Nordul Bucovinei oportunitatea de a afla despre evenimentele din ţinut prin intermediul Programului informativ „Reporterul de Cernăuţi” în limba română.

În fiecare zi de duminică, la orele 8.30 şi 17.30 telespectatorii sunt invitaţi să urmărească o trecere în revistă a evenimentelor din cursul săptămânii în cadrul acestui program. Pe Postul de televiziune „Cernăuţi” admiratorii tezaurului muzical-folcloric românesc vor putea viziona şi programe de muzică românească „Să petrecem împreună” şi „La izvor de cânt şi dor” care vor fi transmise duminica la orele 17.00, în cadrul cărora telespectatorii vor avea posibilitatea să urmărească şi manifestările organizate de Centrul Bucovinean de Artă care au devenit tradiţionale, cum ar fi Festivalul-concurs de muzică uşoară românească „Vise printre stele”, Festivalurile Internaţionale „Alese perle pentru mama” , „În grădina cu flori multe” şi „Să-mi cânţi cobzar”.

Luna lui Mărţişor va aduce încă o surpriză românilor din regiunea Cernăuţi, în cadrul acestui proiect va fi inaugurat programul de dedicaţii muzicale în limba română „De la inimă - la inimă”. Pe lângă Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti Cernăuţi, Clubul media Meridian şi Compania de televiziune şi radiodifuziune „Cernăuţi” parteneri în acest proiect mai sunt şi Studioul Teritorial de televiziune TVR Iaşi, Ziarele „Libertatea cuvântului”, „Concordia” şi Organizaţia nonguvernamentală - Liga Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuţi. Cu dorinţa de a extinde proiectul, recent a fost depusă o solicitare de finanţare la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni cu genericul „TV Cernăuţi – păşind prin spaţiul românesc”, totodată partenerii sunt în căutarea sponsorilor şi susţinătorilor. Pentru viitor intenţionăm să dezvoltăm acest proiect şi să propunem populaţiei românofone mai multe emisiuni de diferite genuri, difuzate pe acest post de televiziune.

Sursa: http://www.artbuc.cv.ua/ Video Reporterul de Cernauti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu