duminică, 4 iulie 2010

Act for a Safe and Healthy Environment

Act for a Safe and Healthy Environment, 01-09 aprilie 2010, Săcelu, România, Youth and Regional Development Association

Asociaţia Tineret şi Dezvoltare Regională a derulat în perioada 01-09 aprilie 2010 proiectul de tineret “Act for a Safe and Healthy Environment” finanţat cu sprijinul Fundatiei Europene pentru Tineret a Consiliului Europei.

“Act for a Safe and Healthy Environment” este un schimb de experienţă între 32 de tineri reprezentanţi a 8 ţări europene (Bulgaria, Franța, Republica Moldova, Spania, Serbia, Slovenia, Ucraina şi România) având ca temă protejarea mediului înconjurător.

Prin activităţile proiectului tinerii participanți au analizat problemele cu care se confruntă mediul, cauzele ce înrăutăţesc condiţiile de mediu şi soluțiile pe care generația tânără le poate identifica.

Participanţii au prezentat situaţia mediului în ţările participante și au analizat impactul acţiunilor umane asupra mediului. Activităţile s-au desfăşurat în Săcelu, Târgu Jiu şi Motru, pe parcursul manifestărilor tinerii având posibilitatea să viziteze unele obiective turistice din judeţul nostru cum ar fi Ansablul sculptural din Târgu-Jiu.

În cadrul proiectului tinerii au avut întâlniri cu autorităţile locale și au vizitat cariera de cărbune de la Roșiuța, Motru, analizând impactul pe care dezvoltarea industrială îl are asupra mediului și a calității vieții oamenilor.

Pentru a oferi un exemplu de urmat comunităților locale și generației tinere, participanții au realizat și acțiuni de ecologizare a zonei Sacelu şi realizarea unor statui simbolice şi sugestive din peturile colectate.

Tinerii participanți consideră că introducerea în școlile primare a unui subiect despre protecția mediului este măsură care ar putea avea cel mai semnificativ impact asupra schimbarii de mentalități. De asemenea, este necesar ca profesorii să treacă ei înșiși printr-un proces de instruire cu privire la ecologie pentru a-l promova mai departe în rândul copiilor.

Participanții consideră că generația tânără trebuie să se implice mai mult în proiecte legate de ecologie pentru a putea să contribuie la schimbarea de mentalități. ONG-urile reușesc prin educația nonformală să atragă tinerii și să îi determine să ainbă un impact pozitiv asupra mediului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu