Borşul „made in Delta Dunării“, servit ca specialitate de lux în UE
Comisarii europeni Dacian Cioloş şi John Dalli au fost invitaţi în weekend la festivalul "D'ale Gurii Dunării", menit să scoată din anonimat mâncarea tradiţională din Deltă şi să o promoveze ca produs de lux în Europa
Lipovence cu rochii tradiţionale fâlfâind în urma lor defilează în şir indian pe malul Dunării cântând cu foc şi făcând cu ochiul trecătorilor. Cântecele devin chiar mai straşnice când vântul le aduce pe sub nări miros de borş şi peşte fript. Trupeşele doamne amuşinează concurenţa fremătând din nări şi îşi ocupă cortul de gătit punând mai întâi pe masă ţuica de salcâm, apoi bucăţile de peşte.
Comisarii europeni Dacian Cioloş (Agricultură) şi John Dalli (Sănătate Publică şi Protecţia Consumatorului) se îmbată şi ei cu aceleaşi mirosuri şi se adâncesc într-o şedinţă serioasă de degustare la un alt cort de gătit de pe pajişte.
Continuare: http://www.gandul.info//reportaj/borsul-made-in-delta-dunarii-servit-ca-specialitate-de-lux-in-ue-6452765
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu