duminică, 6 februarie 2011

Contribuabilul tupeist in varianta de Chișinău: Voronin, chemat în judecată, pentru că nu i-a învățat pe Mișin, Tkaciuk și Starâș să vorbească limba d

Un cetățean de rând îl cheamă în instanță pe liderul PCRM, Vladimir Voronin, pentru că acesta a inclus în formațiunea sa persoane care nu cunosc limba de stat. El cere ca deputații comuniști să-și depună mandatele până când nu vor învăța limba.

După ce liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că va veni cu o inițativă legislativă, care îi va obliga pe deputații comuniști să vorbească limba de stat în cadrul ședințelor, Vasile Sinigur, locuitor al Capitalei, ”a adus” problema în judecată.”

Preşedintele Partidului Comuniștilor a încălcat şi a trădat orişice prevedere referitor la limba de Stat, incluzând în formațiunea sa ocupanţi ca Constantin Starîş, Marc Tkaciuk şi Vadim Mișin, care nu posedă şi nu stimează limba de Stat, făcându-i deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova”, se scrie în cererea de chemare în instanța de judecată a lui Sinigur.

Acesta solicită instanței să-i oblige pe deputații PCRM să învețe limba de stat și să-și retragă mandatele de deputat în Parlamentul Republicii Moldova până la susţinerea examenelor cu privire la însuşirea limbii de Stat. Totodată, responsabil asupra prezentului studiu de însuşire a limbii de Stat, în opinia lui Sinigur, trebuie să fie numit liderul comuniștilor, Vladimir Voronin.

Bărbatul a depus o cerere asemănătoare și la Procuratura Generală, solicitându-i implicarea.

Sursa: Romanian Youth Voice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu