duminică, 20 februarie 2011

Manuela Mitrea vrea să interzică fumatul în cluburi


cap_1.jpgDeputatul constănţean Manuela Mitrea vrea să interzică fumatul în restaurante, baruri, cluburi şi discoteci.

În acest sens, parlamentarul PSD a depus pe 8 februarie o propunere legislativă pentru „modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun". „Prezenta propunere legislativă are ca obiect reglementarea şi modificarea legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Măsurile luate în ultimii opt ani în lupta pentru combaterea efectelor consumului produselor din tutun au început să dea rezultate, chiar dacă acestea sunt timide", se spune în iniţiativa deputatului Manuela Mitrea.

Mitrea_Manuela_Mitrea_ONLINE.jpgDeclaraţia deputatului PSD este susţinută şi de expunerea de motive a iniţiativei legislative. „Interzicerea consumului produselor de tutun în localurile frecventate de tineri, precum baruri, cluburi, discoteci, se impune, având în vedere că din ce în ce mai mulţi tineri fumează. Astăzi, în România, 89 de oameni mor în fiecare zi din cauza fumatului, echivalentul a patru oameni pe oră", susţine Manela Mitrea.

Mai mult, deputatul PSD menţionează că „principalul obiectiv al acestui proiect este interzicerea totală în toate spaţiile închise şi acoperite de folosinţă colectivă, dar şi în incinta instituţiilor academice şi de educaţie" şi propune creşterea valorii amenzilor contravenţionale. Drept argumente, Manuela Mitrea aduce măsurile luate împotriva fumatului de anumite ţării ale Uniunii Europene. Iniţiativa ei legislativă a fost prezentată în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor şi a fost înaintată către Senat.

Sursa: http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/politic/manuela-mitrea-vrea-sa-interzica-fumatul-in-cluburi-62642.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu