sâmbătă, 26 februarie 2011

Tot mai mulţi români îşi cumpără arme. Numărul deţinătorilor a crescut cu 16.000, în 2010


Foto: Antena 3
Tot mai mulţi români îşi cumpără pistoale! Pentru siguranţa personală. Speriaţi de înmulţirea infracţiunilor, atât bărbaţii, cât şi femeile trec din ce în ce mai des pragul magazinelor de arme. Anul trecut, a crescut cu 16.000 numărul deţinătorilor de arme, la noi în ţară.

Clienţii ştiu exact ce vor, nu vin la întâmplare. Unii sunt dispuşi să lase şi câteva sute bune de lei , dar să plece cu dispozitivul de autopărare la pachet.

Legea spune că dacă ai peste 18 ani, eşti apt din punct de vedere psihic, nu ai fost niciodată condamnat şi te simti în pericol, poţi purta o armă neletală.

Preţul unei arme pentru auto -apărare porneşte de la 550 de lei şi ajunge până la 2.100 de lei. La preţul pistolului se adaugă şi cel al cartuşelor care costă între 2 şi 5 lei bucata.

În România există peste 200.000 de arme. Dintre acestea jumătate sunt letale, în mare parte fiind vorba despre arme de vânătoare. Permisele de port armă sunt, însă, de două ori mai puţine. Explicaţia este simplă: un român deţine, de obicei, două sau chiar trei arme pe acelaşi permis.

Sursa: http://www.antena3.ro/romania/tot-mai-multi-romani-isi-cumpara-arme-numarul-detinatorilor-a-crescut-cu-16-000-in-2010-119362.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu