duminică, 20 februarie 2011

Sârbii şi bulgari – relaţii tensionate din cauza unui incident la frontieră


Sârbii şi bulgari – relaţii tensionate din cauza unui incident la frontieră

Discutiile diplomatice dintre sarbi si bulgari au ajuns in impas dupa ce sambata, autoritatile sarbe au oprit la punctul de trecere a frontierei Ribarti-Oltomanti, un grup de bulgari care se deplasa inspre Bosilegrad.

Grupul mergea in respectiva localitate pentru a depune cateva coroane de flori la monumentul dedicat revolutionarului bulgar Vasil Lavski, conform Novinite.

Sambata s-au implinit 138 de ani de la moartea eroului national al Bulgariei. Acesta a fost spanzurat de turci pentru faptul ca era revolutionar.

Refuzul sarbilor nu a facut decat sa accentueze tensiunile pe care ambele tari le au, avanad in vedere ca orasul Bosilegrad este unul preponderent populat de bulgari.

Inca de azi de dimineata punctul de frontiera a fost “blindat” cu 50 de politisti de frontiera, care au luat pasapoartele bulagarilor si i-au tinut pe acestia timp de cateva ore in punctul de frontiera, pana acestia au hotarat sa se intoarca.

Ministrul bulgar al Afacerilor Externe si-a exprimat furia si a promis ca se va adresa autoritatilor abilitate din UE. Partidele nationaliste din Bulgaria au insistat ca aceasta sa-si retraga sprijinul pentru aderarea Serbiei.

Foto: novinite.com, Sursa: www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu