sâmbătă, 26 februarie 2011

Primele scântei între Vîntu şi Ghiţă / SOV: „Renunţarea la cei doi e o gafă de tinerel“

  • Iulia Bunea,Alex Nedea,Cosmina Croitoru

Sorin Ovidiu Vîntu,  proprietarul  Realitatea TV  şi Sebastian Ghiţă,  managerul  Realitatea TV

Foto: adevărul

Sorin Ovidiu Vîntu, proprietarul Realitatea TV şi Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV

Eliminarea emisiunii „Ora de foc“ de la Realitatea TV l-a nemulţumit pe Sorin Ovidiu Vîntu, patronul postului de ştiri. La o zi după ce jurnaliştii Oana Stancu şi Adrian Ursu au demisionat de la Realitatea, Vîntu arată cu degetul către Sebastian Ghiţă: „Renunţarea la cei doi e o gafă de tinerel“.

Sorin Ovidiu Vîntu, acţionarul majoritar al postului Realitatea TV, este nemulţumit de decizia lui Ghiţă de a opri brusc emisiunea „Ora de foc".

Pe Aceeaşi Temă

Mai citeşte şi:

Oana Stancu şi Adrian Ursu au demisionat de la Realitatea TV

„Este responsabilitatea domnului Ghiţă, dar, cu onestitate, renunţarea la doi jurnalişti de asemenea anvergură, cum sunt domnişoara Oana Stancu şi domnul Adrian Ursu, e o gafă de tinerel, îmi pare rău pentru el. A făcut o greşeală mare, dar e dreptul lui", a declarat Vîntu pentru „Adevărul".

Patronul Realitatea TV nu va încerca însă să-i întoarcă pe cei doi din drum. „Timp de cinci ani, domnul Ghiţă este managerul postului de ştiri".

Cei doi nu ştiu pe cine au deranjat

Şi cei doi jurnalişti au lansat acuzaţii grave la adresa noii conduceri. „Maniera în care a suspendat o emisiune din grilă conţine elementele clasice ale unei operaţiuni de cenzură. Modul de operare arată că i s-a pus piciorul în prag, pistolul la tâmplă domnului Ghiţă, întrucât acest om avea pârghiile să scoată emisiunea, într-un mod civilizat", a declarat Oana Stancu.

Ea subliniază că până în ziua anunţului, nu i-au fost aduse reproşuri de natură profesională. „Nu a fost invocat niciodată ratingul atât timp cât noi realizam principala emisiune a staţiei, care avea un rating peste media postului", a mai spus Stancu.

Oana Stancu consideră că emisiunea pe care o realiza a fost scoasă de pe post deoarece era „critică la adresa statului", cu care Sebastian Ghiţă ar derula mai multe contracte.

Continuare: http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Primele_scantei_intre_Vintu_si_Ghita_0_433757239.html#commentsPage-1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu