joi, 12 august 2010

DOCUMENTE. NESIMTIRE. Consilierul local Madalin Guruianu este angajatul Clubului Sepsi BC, finantat anual din fonduri publice cu sute de mii de euro!

Presedintele PNL Sfantu Gheorghe, conslier local, este PR Manager al clubului sportiv Sepsi BC, finantat din bani publici cu sute de mii de lei in fiecare an


Desi stiam de mai multa vreme de aceasta mizerie am ezitat sa fac vreun comentariu pana acum pentru ca nu aveam dovezi solide, asa cum am avut de fiecare data cand am aratat ce fel de individ este presedintele PNL Sfantu Gheorghe, consilirul local Madalin Guruianu. Ultima piesa care sa probeze potlogaria stimabilului "intelectual" am gasit-o chiar pe contul sau Facebook, unde Guruianu spune ca este "PR Manager" la Clubul Sportiv Sepsi BC (recunosc ca imi scapa ce anume il recomanda pentru acest post in conditiile in care Guruianu nu are nici macar diploma de licenta de la facultatea de filosofie ale carei cursuri le-a frecventat!).

Dar sa o luam cu inceputul...

Madalin Guruianu este ales (cinste lui si alegatorilor lui!) consilier local in cadrul Consiliului Local Sfantu Gheorghe in iunie 2008. Odata confirmat mandatul sau, Madalin Guruianu este ales, cu voturile UDMR si PCM, presedinte al Comisiei de Tineret si Sport cu sprijinul bunului sau prieten Antal Arpad, primar in Sfantu Gheorghe si presedinte al UDMR Sfantu Gheorghe. Inedit este faptul ca aceasta comisie a fost creata special pentru Guruianu la ordinul UDMR (aceasta comisie nu a mai existat din 1990 si pana la data creerii ei pentru Guruianu, fapt ce poate fi verificat), pentru a-l rasplati pe acesta pentru promovarea "multiculturalismului" si a intelegerii dintre comunitatile maghiara si romana (de fapt Guruianu a fost rasplatit de UDMR pentru promovarea autonomiei teritoriale maghiare in limba romana si pentru faptul ca in ziarul sau, Observatorul de Covasna, Guruianu nu a atacat niciodata "liderii" locali ai UDMR, din contra!). Comisia de Tineret si Sport era singura optiune pentru Guruianu in conditiile in care acesta nu are o diploma de licenta si a frecventat cursurile unei facultati de filosofie; pana si cei din UDMR si-au dat seama ca ar fi fost penibil ca Guruianu sa fie sef peste comisia de urbanism, cea juridica sau cea de buget finante...

Clubul Sportiv Sepsi BC este favoritul Primarului Antal Arpad la finantari din fonduri publice

Echipa de baschet a Clubului Sportiv Sepsi BC este preferata primarului Antal Arpad, care are grija ca in fiecare an sute de mii de lei sa se scurga in conturile clubului. Astfel, in 2009 si 2010 echipa de baschet Sepsi BC a primit, conform documentelor primariei Sfantu Gheorghe, suma de 900.000 de lei (aproximativ 215.000 euro!). Cea mai mare parte a sumei, de 650.000 de lei, a fost virata in conturile Sepsi BC dupa ce consilierul local Madalin Guruianu a fost angajat ca "PR Manager" la Sepsi BC.
Cum era si firesc, primarul Antal Arpad se face ca ploua si imi comunica faptul ca nu detine informatii cu privire la statutul de angajat al consilierului local PNL Madalin Guruianu la clubul sportiv finantat atat de bine din fonduri publice.
De mentionat este faptul ca decizia de finantare a proiectelor sportive, si deci si a Clubului Sepsi BC, este luata chiar de catre comisia condusa de Madalin Guruianu. Guruianu este astfel pus in situatia inedita de a decide finantarea clubului sportiv al carui angajat este chiar el.

Fin Ant Area Echipei de Baschet Sfantu Gheorghe

Recunosc ca sunt curios sa aflu ce salariu are Madalin Guruianu in aceasta functie de "PR Manager". Recunosc ca sunt si mai curios sa aflu ce anume l-a recomandat pe Guruianu pentru acest post, in afara de prietenia lui cu "liderii" UDMR. Si o ultima curiozitate ar fi cam cati candidati au fost la concursul organizat pentru ocuparea acestui post. Sau nu s-a organizat concurs?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu