joi, 19 august 2010

Perspective sumbre

De mihaivoicu

În timp ce România încearcă să se adune după o cumplită tragedie veștile proaste continuă să sosească. Acolo unde ne doare foarte tare pe toți.

În ultima săptămână mai mulți analiști economici independenți au declarat că declinul economic va continua și în 2011, cifrele avansate pentru scădere fiind între 2 și 2,5%. Asta în timp ce parcă alții se dezmeticesc rapid. Nu vreau să menționez creșterea economică spectaculoasă a Germaniei, pentru că nu ne putem compara. Tragem doar speranțe că principala economie europeană ne va trage cumva după ea. Dar ne uităm la cei din fostul bloc comunist și constatăm că Cehia, Estonia, Lituania, Ungaria sau Slovacia înregistrează creștere economică față de 2009.

Asta se vede și în starea de spirit. Există puține speranțe și multă neîncredere.

Fiecare poate analiza cauzele cum dorește. Indiferent că vom auzi din nou despre Tăriceanu, Vosganian, moguli sau modernizarea statului, România este condusă de aceeași putere executivă din 2009. Perioada de grație a trecut demult și nu contează că eu cred asta, ci că de aceeași părere sunt peste 80% dintre cetățeni.

Sursa: http://mihaivoicu.wordpress.com/2010/08/19/perspective-sumbre/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu