sâmbătă, 14 august 2010

Olguţa Vasilescu cere demisia lui Blaga

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu l-a acuzat pe ministrul de Interne Vasile Blaga pentru faptul că autorităţile nu au avut nicio reacţie la manifestările autonomiste organizate sub egida Taberei Tineretului Maghiar din Ardeal, la care participă liderul partidului maghiar Jobbik, Vona Gabor.

Vasilescu susţine că autorităţile statului asistă impasibile la manifestările autonomiste din zona Gheorghieni, prilejuite de Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal. "Toată zona este împânzită de steaguri maghiare, inclusiv pe primării cum ar fi cele din Mădăraş şi Lăzare. Regiunea arată ca un stat în stat, iar la tabără participă şi liderul partidului Jobbik, Vona Gabor, împreună cu preşedintele Parlamentului maghiar", a declarat Vasilescu pentru NewsIn.

Senatorul PSD susţine că evenimentul a fost organizat în mod deliberat în aceeaşi perioadă şi aceeaşi zonă în care se desfăşoară Universitatea de Vară a Românilor de Pretutindeni. "Preşedintele Băsescu a fost prezent acum o lună la Tuşnad, la Universitatea Maghiară de Vară, însă aici nu a venit, deşi a fost ales cu voturile românilor din străinătate. De altfel, niciun oficial român nu a făcut-o. În plus, şefii comunităţilor româneşti sunt oripilaţi de ceea ce se întâmplă aici. Ei au venit să vadă cum pot să-şi păstreze identitatea naţională în străinătate şi constată că noi, acasă, nu mai suntem în stare să facem asta", a apreciat social-democrata.

Ea a apreciat situaţia cu atât mai scandaloasă cu cât evenimentul la care liderul Jobbik este prezent a primit finanţare din partea autorităţilor române, de 38.000 de euro. În schimb, reuniunea diasporei româneşti a beneficiat de o finanţare de numai 5.000 de euro. "Cer demisia lui Vasile Blaga pentru că statul român nu mai are niciun fel de autoritate în regiune. Nici poliţia, nici prefectul nu a reacţionat în niciun fel. Mă întreb pe unde doarme ministrul Blaga dacă nu ia nicio măsură?", a conchis Vasilescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu