marți, 6 iulie 2010

Copii români se prostituează în Gara de Nord din Paris

Minori români îşi oferă serviciile sexuale în Gara de Nord din Paris, iar primăria şi-ar dori o intervenţie mai susţinută a poliţiei pentru prinderea pedofililor, dar autorităţile spun că este foarte greu să stabilească un flagrant, relatează RRA citat de RADOR.

Gara de Nord din Paris, fieful copiilor ce se prostituează şi al pedofililor. / FOTO: wikimedia.org

Corespondentul RRA informează că postul de radio FRANCE INFO prezintă o amplă anchetă consacrată unui fenomen ce pare să ia amploare într-una din gările Parisului. Potrivit postului de radio, de circa doi ani încoace, minori de cetăţenie română şi-ar oferi acolo serviciile fără a avea mari probleme din partea autorităţilor. În timp ce Primăria Generală a Parisului şi-ar dori intervenţia mai susţinută a poliţiei pentru prinderea pedofililor, aceasta spune că este foarte greu să stabilească un flagrant.

Gara de Nord a fost din totdeauna un loc de prostituţie masculină. De aproximativ doi ani - spune radio FRANCE INFO - românii, unii dintre ei foarte tineri, şi-au făcut apariţia. Din ancheta jurnaliştilor francezi reiese că în fiecare zi acolo îşi fac veacul circa 20 de băieţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. Un aşa-zis Valentin spune că el nu practică prostituţia, dar nu se dă în lături de la a povesti ce se întâmplă.

"Sunt mulţi tineri romi care aşteaptă în faţa gării ca să vină "tipi". Înţelegeţi ce vreau să zic. Tipii spun: vii cu mine, îţi dau 30, 50 de euro. Dacă băiatul e mai mic, chiar 100 de euro. Ştiu că cei veniţi din străinătate nu cunosc franceza şi profită de acest lucru", spune Valentin.

Tipii", cum îi numeşte Valentin, sunt clienţi regulaţi. În opinia lui Olivier Peyroux, sociolog şi director adjunct al unei asociaţii de ajutorare a minorilor străini din regiunea pariziană, revoltător este faptul că aceşti bărbaţi acţionează oarecum nestingheriţi.

"E adevărat, în privinţa tinerilor este greu să se facă anchete. Nu există întotdeauna un cadru legal corespunzător. În schimb, în privinţa clienţilor, faptele sunt foarte clare. Este totuşi uimitor că nu există practic nici o condamnare, clienţii având sentimentul că nu o să li se întâmple nimic", spune Peyroux.

Potrivit RADIO FRANCE INFO, poliţia, care încearcă să minimalizeze amploarea fenomenului descris de asociaţii, dă asigurări că este mobilizată. Flagrantul delict este însă greu de stabilit, tinerii români putând să se prostitueze nu neapărat pentru bani, ci pentru un acoperiş deasupra capului peste noapte sau pentru un simplu duş la domiciliul clientului.

Thierry Boulouc, şeful Brigăzii pentru Protecţia Minorilor din cadrul Poliţiei pariziene, declară "Nu putem permite ca un minor să întreţină relaţii sexuale cu o persoană majoră. De aceea şi suntem extrem de prezenţi în Gara de Nord, dar există şi atitudini ambigue, sunt tineri care caută compania unor adulţi pentru o pereche de pantofi, pentru haine. O astfel de relaţie nu seconcretizează sistematic într-un act cu caracter sexual". Contrar a ceea ce s-ar putea crede, cei mai mulţi tineri care îşi oferă serviciile - precizează FRANCE INFO - nu fac parte din reţele de exploatare sexuală. În imposibilitatea de a merge la şcoală sau de a-şi găsi un serviciu, decât să fure sau să cerşească, ei preferă să se prostitueze.

Olivier Peyroux explică: "Cel puţin două treimi dintre minori, din cauza statutului românilor şi bulgarilor, ca nou intraţi în Uniunea Europeană, nu au acces la anumite meserii, nici la pregătire profesională. Adesea, alegerea pe care o fac pentru a câştiga un ban este limitată: cerşetorie, furt sau prostituţie".

Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu