marți, 27 iulie 2010

Tokes, la adăpost: Niciun vicepreşedinte PE nu a fost demis sau înlocuit din funcţie

Niciun vicepreşedinte al Parlamentului European nu a fost vreodată demis sau înlocuit din funcţie pe perioada mandatului său. Potrivit publicaţiei România liberă, acesta este răspunsul oficial al forului la scrisoarea trimisă de Partidul Conservator prin care se cerea schimbarea lui Laszlo Tokes din funcţie.

Laszlo Tokes e în siguranţă, potrivit Parlamentului European / FOTO: Grup RC

Preşedintele PC, Daniel Constantin, i-a solicitat, printr-o scrisoare, preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, să-l înlocuiască pe Tokes pentru declaraţiile grave făcute la Băile Tuşnad.

În regulamentul legislativului european nu este prevăzută, însă, demiterea unui vicepreşedinte.

Laszlo Tokes a fost propus pentru această funcţie de grupul popular, după ce un vicepreşedinte a demisionat şi s-a alăturat Legislativului de la Budapesta. Tokes a fost ales, în luna iunie, cu 336 de voturi "pentru", 168 "împotrivă" şi 207 abţineri.

Vicepreşedintele Parlamentului European Laszlo Tokes a declarat, joi, la Universitatea de Vară Tusvanyos, că, dacă o microregiune precum Kosovo şi-a dobândit autonomia, acelaşi lucru ar fi posibil şi în Ţinutul Secuiesc şi, dacă va fi nevoie, secuimea trebuie să iasă în stradă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu