joi, 1 iulie 2010

Adevăratele salarii nesimţite din administraţie, în fieful UDMR din Carei! 10.000 de lei pe lună pentru “city manager”-ul unui oraş de doar 20.000 de

Adevăratele salarii nesimţite din administraţie, în fieful UDMR din Carei! 10.000 de lei pe lună pentru “city manager”-ul unui oraş de doar 20.000 de locuitori

În timp ce multe din primăriile oraşelor mari din România au înjumătăţit salariile angajaţiilor cu mult înainte de reducerea cu 25% aplicată de la 1 iulie, salariaţii din cadrul Primăriei Carei primesc în medie un salar de 800 de euro pe lună. Strigător la cer este salariul fostului primar al municipiului Carei, UDMR-istul Beko Tamas, ajuns “city manager” cu un salariu lunar de 10.000 de lei, adică 100 de milioane de lei vechi. Investigaţia făcută de cotidianul online Buletin de Carei dezvăluie faptul că în orăşelul de 20.000 de locuitori, salariaţii primăriei conduse de UDMR încasează mai mulţi bani chiar decât prefectul judeţului Satu-Mare sau omologii din reşedinşa de judeţ, oraşul Satu-Mare.

Un fost primar şi mai multe funcţii care se ocupă de acelaşi lucru

“Ei bine, vă vine sau nu să credeţi, cel mai bine plătit angajat al Primăriei Carei este city managerul Beko Tamas. Acesta câştiga, în decembrie 2009 , suma de 2954 de lei, ca să ajungă, în luna martie a acestui an la 10.990 lei , adică peste 100 de milioane de lei vechi. În condiţiile în care omologul său sătmărean, city managerul oraşului reşedinţă de judeţ, Ioan Litan, încasează un salar de 2.866 de lei”, relatează BuletindeCarei.ro

Beko Tamas are salariul mai mare decât preşedintele consiliului judeţean şi chiar şi ca prefectul judeţului. Primul dintre ei e remunerat cu 6578 de lei, iar cel de-al doilea cu 6046 de lei.

Primăria Carei îşi permite să plătească, în acelaşi timp, mai mulţi angajaţi, care au, teoretic, aceeaşi atribuţie. Pe de o parte, oraşul are doi primari - prin definiţie city manageri. Mai are un city manager, dar şi un director tehnic, plătit cu peste 60 de milioane de lei vechi. În acelaşi timp există şi un administrator al domeniului public, remunerat cu aproape 40 de milioane de lei vechi.

Fondul de salarii al Primăriei Carei este mai mare decât impozitele colectate

Potrivit managerului BuletindeCarei.ro, dna. Daniela Ciuta, salariile cu care au inceput anul 2010 salariaţii primăriei Carei, erau umflate cu 60% faţă de anul precedent. In conditiile in care in 2009 veniturile colectate din impozite şi taxe pe proprietate de la persoanele fizice şi juridice reprezentau 41,7 miliarde lei iar cheltuielile cu aparatul primarului se ridicau la 44,2 miliarde lei vechi.

Media salariilor: 800 de euro lunar

Există angajaţi ai Primăriei, care deşi sunt încadraţi de mai puţin de un an, au ajuns la performanţe salariale remarcabile, cu sume de 3014, 3691 sau 3148. De asemenea, şoferii Primăriei sunt remuneraţi cu sume apropiate ca valoare ( 200 lei diferenta ) cu venitul medicului, care răspunde de toate unităţile de învăţământ din oraş, si care, spre deosebire de primii, are şi studii superioare.

Şeful serviciului administrativ are doar studii medii , are în subordine persoane cu studii superioare şi de la 958 de lei, în decembrie, a ajuns acum la 2.343 de lei. Dacă până în decembrie 2009 salariile de încadrare coincideau pentru aceeaşi gradaţie, din ianuarie 2010 şoferii, portarii, referenţii de specialitate sau îngrijitorii au salarii diferite. Din cei 87 de angajaţi ai Primăriei Carei 23 au salariile din luna aprilie de peste 3.000 de lei.

Sursa: BuletindeCarei cu referire la NapocaNews.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu