joi, 1 iulie 2010

Ministerul Mediului şi Pădurilor a fost declarat „Proprietate Roşia Montană Gold Corporation”

Activiştii Re.Generation au declarat astăzi Ministerul Mediului şi Pădurilor drept „Proprietate SC Roşia Montană Gold Corporation SA” în semn de protest faţă de atitudinea vădită a domnului Ministru Borbely în favoarea companiei canadiene, în ciuda recomandărilor înaintate de Parlamentul European statelor membre ale Uniunii Europene, de a nu susţine direct sau indirect niciun proiect de minerit care implică tehnologii bazate pe cianuri.

Acţiunea de protest a fost organizată sub forma unui „stand pentru distribuire imediată a cianurii”, unde însuşi Domnul Ministru Lazslo Borbely, în calitate de susţinător al cianurii, oferă gratis românilor sticluţe cu dozajul optim de cianură.

Ministerul Mediului şi Pădurilor a fost declarat de către Re.Generation „Proprietate SC Roşia Montană Gold Corporation SA”, după modelul plăcuţelor de pe casele din Roşia Montană, vândute de către locuitori companiei canadiene.

Re.Generation atrage atenţia asupra recomandărilor Parlamentului European adresate statelor membre ale Uniunii Europene, de a nu susţine direct sau indirect niciun proiect de minerit care implică tehnologii bazate pe cianuri şi cere Ministrului Borbely să revină asupra textului rezoluţiei, ori de câte ori i se urcă cianura la cap sau are îndoieli in privinţa proiectului.

Pentru informaţii suplimentare: Raluca Dan, coordonator comunicare, tel. 0720 371 713, e-mail: raluca@re-generation.ro

Sursa: http://regenerationromania.wordpress.com/2010/06/30/ministerul-mediului-si-padurilor-a-fost-declarat-%E2%80%9Eproprietate-rosia-montana-gold-corporation%E2%80%9D/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu