duminică, 4 iulie 2010

Moldova şi România au încheiat un acord pentru susţinerea agenţilor economici

Moldova şi România au încheiat un acord pentru promovarea exporturilor şi susţinerea agenţilor economici
"Este important să existe o reprezentanţă a Camerei României la Chişinău şi să fie încheiat un acord de colaborare între Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a Republicii Moldova şi cea a României, luând în consideraţie că România reprezintă un partener comercial şi investitor strategic pentru Moldova", a declarat Mihai Ghimpu astăzi, 24 iunie 2010, după întrevederea cu delegaţia oficială a Sistemului Cameral din România, condusă de Mihail Vlasov, preşedintele CCI România. Tot astăzi, a fost încheiat acordul de colaborare între cele două Camere, în cadrul reuniunii oamenilor de afaceri din România şi Republica Moldova, desfăşurată în cadrul Săptămânii investiţionale "Moldova Business Week 2010".

În cadrul întrevederii, reprezentanţii Camerelor au dezbătut probleme ce ţin de relaţiile comerciale moldo-române şi perspectivele acestora, precum şi necesitatea dezvoltării sistemului cameral din Moldova după un model apropiat celui din România. "Pentru a fi dezvoltate relaţiile comerciale dintre Moldova şi România este necesar să fie identificată complementaritatea economiilor acestora", a declarat Sorin Dimitriu, vice-preşedintele CCI România.

Dimitriu a ţinut să menţioneze că va avea astăzi o întrevedere cu primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă pentru a discuta despre posibilitatea asigurării reprezentanţei Camerei României cu un sediu. "În termen de 30 de zile de la identificarea acestui sediu vom întreprinde toate acţiunile necesare pentru a pune în funcţiune reprezentanţa", a declarat preşedintele CCI Bucureşti. "Este un proiect îndrăzneţ şi interesant - îl vom susţine", a menţionat în acest context Mihai Vlasov, preşedintele CCI România.

Cu ocazia reuniunii oamenilor de afaceri în cadrul Săptămânii investiţionale "Moldova Business Week 2010", a fost încheiat şi un acord de colaborare între Camerele de Industrie şi Comerţ din Moldova şi România. Scopul declarat al acestui acord este de a intensifica relaţiile de parteneriat dintre aceste două instituţii, în vederea promovării exporturilor şi susţinerii agenţilor economici de pe ambele maluri ale Prutului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu