marți, 27 iulie 2010

Găgăuzia va participa la referendum. Formuzal: Boicotarea referendumului este greşeala fatală a comuniştilor

Găgăuzia va participa la referendum. Formuzal: Boicotarea referendumului este greşeala fatală a comuniştilor
Foto: flux.md

"Boicotarea referendumului de către Partidul Comuniştilor este o greşeală fatală pentru ei. Nu văd care e logica acestui gest, nu văd nici un argument pentru boicotarea referendumului. Cred că acest boicot le va aduce numai dezavantaje", a declarat başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, astăzi, 27 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă.

În opinia liderului UTA Găgăuzia, ar fi fost mai productiv dacă comunişti ar fi participat la referendum, dar ar fi votat contra alegerilor directe a preşedintelui. "Boicotarea referendumului ar putea aduce comuniştilor pierderi la viitoarele alegeri parlamentare", a presupus başkanul.

Totodată, Formuzal a subliniat că locuitorii Găgăuziei sunt pentru alegerile directe ale preşedintelui, poziţie susţinută pe deplin de başcan: "Voi participa la referendum şi voi vota pentru alegerea directă a şefului statului".

UNIMEDIA aminteşte că Partidul Comuniştilor a declarat oficial că va boicota referendumul din 5 septembrie. Un referendum se declară legal, dacă la el participă o treime din alegătorii de pe liste. Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu