marți, 27 iulie 2010

Baconschi: Ţiganii din România au nevoie de mai mult ajutor de la UE

Sursa: REALITATEA.NET

Milioanele de romi care trăiesc în UE se confruntă cu discriminarea generalizată şi au nevoie de mai multe fonduri europene şi de o mai bună strategie de integrare, a spus ministrul român de Externe într-un interviu acordat agenţiei Associated Press.

Teodor Baconschi consideră că integrarea romilor e o problemă comunitară. / FOTO: paris.mae.ro

Teodor Baconschi a precizat că există 9 milioane de ţigani sau romi în cele 27 de state al Uniunii şi că în România trăieşte cea mai mare populaţie romă, estimată la 1 milion, asta cu toate că mulţi romi nu-şi declară apartenenţa etnică din pricina prejudecăţilor.Baconschi a mai spus în interviu că e nevoie de mai multe fonduri pentru a fi asigurată educaţia, sănătatea şi locuinţe pentru romi care adesea sunt cei mai săraci membri ai societăţilor în care trăiesc. “Avem nevoie de o strategie de integrare socială. Dacă avem 9 milioane de excluşi, trebuie să îi includem”, a spus ministrul.

Acesta ţinut să amintească faptul că România a cerut o strategie europeană de integrare a romilor încă din 2008, la un an după aderarea la UE. “Aceasta este o problemă...a întregii comunităţi europene. Trebuie să să luăm foarte repede măsuri la nivel comunitar...pentru incluziunea populaţiei rome”, a declarat şeful diplomaţiei de la Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu