duminică, 4 iulie 2010

3 țări membre UE somează Rusia să-și retragă armata de pe teritoriul Moldovei

Foto: AP Photo

Radek Sikorski, ministrul de externe polonez a declarat: ”Cel puțin 3 țări membre ale UE, au somat Rusia să pună capăt blocadei Transnistrene, o fâșie de teritoriu de-a lungul malului estic al Nistrului. Teritoriu, predominat de etnici Ucraineni și Ruși, ce și-a autoproclamat independența odată cu prăbușirea URSS, dar care continuă să se opună integrării în Moldova”

Declarația lui Sikorski, a fost făcută cu ocazia unei întâlniri bilaterale cu Hillary Clinton, unde secretarul de stat american, a urmărit semnarea unui acord, revăzut, privind rachetele defensive ce sunt instalate pe teritoriu Polonez.

”Noi ne-am opus constant ocupației teritoriilor Georgiene de către armata Federației Ruse, și am insistat pentru o rezoluție ce ar reface integritatea teritorială a Georgiei” a declar Hillary Clinton.

Aceste declarații, cu siguranță nu vor rămâne fără ecou in Europa, este de notorietate deja susținerea pe care o are Republica Moldova de la Germania (vezi Germania cere Rusiei retragerea militarilor din Transnistria)

Sursa: Timpul.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu