luni, 5 iulie 2010

utkonosovka.blogspot.com:Cursuri de perfecţionare pentru profesorii care predau în limba română în afara României

Cursuri de perfecţionare pentru profesorii
care predau în limba română
în afara României

În perioada 6 - 18 iulie 2010, 20 de profesori care predau în limba română în Republica Moldova (Bălți și Tiraspol), Ucraina (Sudul Basarabiei și Transcarpatia) și Bulgaria, vor participa la Predeal la cea de a 19-a ediţie a cursurilor de perfecţionare pentru profesorii care predau în limba română în vecinătatea României.

Cursurile sunt organizate de
Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Ţării și vor fi susţinute de profesori universitari, lectori şi cercetători din cadrul Asociaţiei Naţionale a Profesorilor de Limba şi Literatura Română „Ioana Em. Petrescu” din Cluj-Napoca (ANPRO).În cadrul prelegerilor şi dezbaterilor vor fi abordate teme specifice, precum: didactica predării limbii şi literaturii române, rolul manualelor de limba şi literatura română utilizate în şcolile româneşti din ţările vecine, ca mijloc de păstrare a identităţii culturale şi spirituale, programe, metode şi proceduri specifice integrării învăţământului românesc în Europa.

De asemenea, sunt invitați să prezinte conferinţe şi să susţină seminarii
Ion Caramitru,Directorul General al Teatrului Național București „I.L. Caragiale“ și Prof. Univ. Dr. Laurențiu Vlad, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universităţii din Bucureşti. Programul va cuprinde, printre altele, ateliere de literatură, seri de lectură și proiecții de film românesc, excursii documentare.

Notă: graţie eforturilor Asociaţiei Românilor din regiunea Odesa "Basarabia" (preşedinte Anatol Popescu), la invitaţia Institutului Cultural Român, Şcoala medie din Utkonosovka va fi reprezentată de un grup de patru profesoare: doamnele Ludmila Arnaut, Elena Tudoran, Nadejda Oprea şi Ina Chirvas. Le dorim mult succes şi un sejur plăcut în inima Carpaţilor!

Sursa: http://utkonosovka.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu