sâmbătă, 17 iulie 2010

Un ziar britanic sfătuieşte englezii să îşi cumpere case în România, precum Prinţul Charles

The Daily Mail le spune cititorilor săi să îşi schimbe imaginea despre România

Un ziar britanic sfătuieşte englezii să îşi ia case în Transilvania / FOTO: Alamy

Cotidianul britanic The Daily Mail scrie că Prinţul Charles este îndrăgostit de Transilvania, poate şi datorită faptului că familia regală britanică se trage din familia lui Vlad Ţepeş, cel care a inspirat legenda lui Dracula.

Prinţul Charles a vizitat Transilvania pentru prima oară în 1998, iar acum are mai multe case în regiune. Lucrările de restaurare la ultimele sale achiziţii vor fi gata în curând. Prinţul va transforma casele sale în pensiuni, atunci când nu locuieşte în ele.

The Daily Mail enumeră şi motivele pentru care prinţul britanic s-a îndrăgostit de Transilvania.

"Este extrem de frumoasă şi este considerată de mulţi comoara României. Transilvania are păduri, lacuri, oraşe, se ajunge bine acolo şi toată lumea a auzit de ea", spune Edward Russell, proprietarul site-ului homesinromania.co.uk.

David Cox, agent immobiliar pentru Property Frontiers din UK crede că în Transilvania există două locuri foarte interesante pentru britanici. Unul dintre ele este oraşul Cluj-Napoca.

"Are cea mai mare universitate din România şi aici vin foarte mulţi studenţi străini pentru a studia, ceea ce înseamnă mulţi chiriaşi. Aeroportul tocmai a deschis un nou terminal şi Nokia are aici unul dintre cele mai mari centre de telecomunicaţie", scrie ziarul.

Braşov este un alt oraş românesc iubit de englezi. "Apartamentele de aici sunt fie noi, fie în clădiri tradiţionale", spune agentul imobiliar.

The Daily Mail aminteşte că Transilvania este una dintre cele mai vizitate zone din ţară, iar preţurile proprietăţilor sunt scăzute faţă de alte zone din Europa de Est. Proprietăţile pot fi cumpărate fără restricţii, însă, cetăţenii non-UE trebuie să îşi facă întâi o companie în România.

Continuare: http://www.realitatea.net/un-ziar-britanic-sfatuieste-englezii-sa-isi-cumpere-case-in-romania--precum-printul-charles_721778.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu