joi, 29 iulie 2010

Mai rău ca în evul mediu: naţionala Coreei de Nord umilită în public timp de şase ore

Nord coreenii au simţit pe propria piele ce înseamnă regiumul comunist de la Phenian. După întoarcerea din Africa de Sud, acolo unde au suferit trei înfrângeri în grupa morţii (1-2 cu Brazilia, 0-7 cu Portugalia şi 0-3 contra Coastei de Fildeş), fotbaliştii asiatici au trebuit să "dea seama" pentru faptul că "au trădat încrederea lui Kim Jong-Il".

Astfel, fotbaliştii Coreei de Nord (care iniţial, la întoarcerea din Africa de Sud, au fost primiţi decent) au fost umiliţi într-o piaţă publică timp de şase ore, anunţă asianews.it, care citează Radio Free Asia. 400 de persoane au participat la acest adevărat oprobriu public, unde jucătorii au fost umiliţi şi mustraţi şi selecţionerul a fost exclus din partid şi trimis pe un şantier de construcţii.

Totul s-a întâmplat pe un podium amplasat în Palatul Culturii Populare, unde fotbaliştii au fost tot timpul ţinuţi în picioare; aceştia au trebuit să suporte o adevărată "judecată" din partea diferiţilor oficiali ai statului, inclusiv din partea ministrului sporturilor. Momentul culminant a fost reprezentat de mustrările aduse de Ri Dong-Kyu, un cunoscut comentator de fotbal, care a punctat unde a greşit fiecare jucător în parte.

Jong Tae-Se si An Yong-Hak, fotbalişti care au evoluat pentru nord-coreeni, dar care s-au născut în Japonia, au scăpat de acest coşmar. Primul a intrat în istorie prin modul în care s-a manifestat la intonarea imnului, în partida de debut, contra Braziliei.

Anticiparea coşmarului

Moon Ki-Nam, fostul antrenor nord-coreean, care a fugit din ţară în urmă cu şase ani, cunoaşte foarte bine practicile regimului de la Phenian şi anticipa că vor urma măsuri dure.

"Regimul comunist de la Phenian e foarte darnic la victorii. Antrenorul şi jucătorii sunt recompensaţi cu case mari. Acum însă, ar putea fi trimişi în munţi, la muncă, într-o carieră de piatră", spunea tehnicianul după terminarea grupelor de la CM.

Sursa: prosport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu