Theodor Stolojan pare să îl susţină pe Tokes în PE / FOTO: Grup RC

Stolojan a fost întrebat de ziarişti dacă există posibilitarea retragerii sprinului politic vicepreşedintelui PE Laszlo Tokes pentru declaraţiile făcute de acesta referitoare la autonomia Ţinutului Secuiesc.

"Ce înţelegeţi prin sprijin politic? Acum el este ales şi acolo (în Parlamentul European - n.r.) nu este o joacă ca în alte părţi, azi îi dai, mâine îl retragi, poimâine iar îi dai. El este ales vicepreşedinte al Parlamentului European şi asta este în prezent", a răspuns Theodor Stolojan.

El a adăugat că Tokes "a retractat" declaraţiile legate de Ţintul Secuiesc. "În primul rând, domnul Tokes a retractat, a spus că nu doreşte independenţa, doreşte autonomia. Ce înţelegem prin autonomie rămâne de discutat", a adăugat Stolojan, europarlamentar PDL.

Vicepreşedintele Parlamentului European Tokes Laszlo a declarat, joi, la Universitatea de Vară "Tusvanyos", că, dacă o microregiune precum Kosovo şi-a dobândit autonomia, acelaşi lucru ar fi posibil şi în Ţinutul Secuiesc, iar, dacă va fi nevoie, secuimea trebuie să iasă în stradă.

Sursa: http://www.realitatea.net/stolojan-despre-retragerea-sprijinului-lui-tokes-acolo-nu-e-joaca_725131.html