marți, 27 iulie 2010

PNL acuză Guvernul că intenţionează desfiinţarea consiliilor locale ale Capitalei

Partidul Naţional Liberal acuză Executivul că a dat publicităţii, prin intermediul prefectului Capitalei, Mihai Atănăsoaiei, un proiect care prevede desfiinţarea consiliilor locale ale celor şase sectoare, alegerea primarilor de sector din rândul consilierilor generali şi că ar urmări controlul resurselor Bucureştiului.
"Guvernarea Băsescu - Boc - Udrea urmăreşte preluarea controlului absolut asupra Bucureştiului, prin centralizarea deciziei şi a banilor la nivelul Primăriei Generale. În acest sens, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, portavocea slugarnică a Cabinetului Boc, a apărut astăzi public pentru a ne prezenta proiectul administraţiei Bucureştiului, care prevede desfiinţarea consiliilor locale ale celor şase sectoare şi alegerea primarilor de sector din rândul consilierilor generali", susţin liberalii, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

PNL afirmă că, prin această iniţiativă, democrat-liberalii ar urma să aibă la dispoziţia lor, prin majoritatea pe care o au în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, 35% din Produsul Intern Brut al României. În acest context, reprezentanţii PNL solicită organizarea unui referendum local prin care bucureştenii să se pronunţe dacă sunt sau nu de acord cu proiectul. "PNL va lupta cu toate forţele de care dispune pentru ca Bucureştiul să nu încapă pe mâinile acestui trib obsedat de putere şi de bani şi îi cere primarului general Sorin Oprescu să se pronunţe public cu privire la anunţul prefectului Capitalei, care vizează distrugerea autonomiei locale", se mai arată în comunicatul de presă. AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu